Alerten d'una estafa telefònica a Valls que té la Policia Local com a protagonista

Segons fonts municipals, «en cap cas la Policia Local patrocina cap publicació ni revista, i els agents tampoc es dediquen a fer trucades al veïnat».

La seu de la Policia Local de Valls
La seu de la Policia Local de Valls | Josep M. Llauradó
09 de febrer del 2024
Actualitzat a les 9:12h
Possible estafa a la ciutat de Valls amb la Policia Local com a protagonista. Segons ha pogut saber TarragonaDigital a través de l'alerta de diversos veïns, fa uns dies que s'estan fent trucades a empreses i comerços de la ciutat oferint, en nom de la Policia Local, publicitat en una revista.

Segons fonts municipals, «en cap cas la Policia Local patrocina cap publicació ni revista, i els agents tampoc es dedica a fer trucades al veïnat». Per això, l'Ajuntament de Valls alerta que és una estafa i demana prudència als vallencs i vallenques, per tal que no caiguin en el parany.

Aquesta pràctica, coneguda com a «vishing» és un tipus d'enginyeria social que, igual que el «phishing» i l'«smishing», busquen obtenir dades personals o bancàries dels usuaris però, en aquest cas, el frau es comet a través d'una trucada telefònica, enganyant la víctima mitjançant la suplantació de la identitat d'un tercer de confiança, en aquest cas la Policia Local de Valls.