El misteri de la Crucifixió surt en professó extraordinària a Valls amb motiu del 75è aniversari

La celebració tindrà lloc avui dia 1 de març a partir de les 19.00 h

Misteri de la Crucifixió
Misteri de la Crucifixió | Cedida
01 de març del 2024
Actualitzat a les 10:41h
Per commemorar l’efemèride dels 75 anys del misteri de la Crucifixió de Valls, avui divendres dia divendres 1 de març a les 19.00 h, tindrà lloc a l’església de Sant Joan Baptista l'acte central de la celebració. L’acte constarà de dues parts, la primera serà la celebració d’una missa solemne en la que es beneirà la restauració que s’ha efectuat al misteri i s’oferirà pels germans difunts de l’entitat.

La missa estarà concelebrada per diferents sacerdots de la unitat pastoral i cantada per la Coral Terpsícore amb l’acompanyament de l’orgue. La segona part tindrà lloc al acabar l’ofici litúrgic en que sortirà una professó que recorrerà diferents carrers del barri antic de la ciutat. En concret resseguirà la plaça del Blat, carrer de la Cort, plaça del Pati, carrer Gonzàlez Alba, plaça dels Alls, carrer Forn Nou, carrer Sant Pere, carrer Sant Antoni, carrer Sant Sebastià, carrer Santa Úrsula, plaça de les Escudelles, carrer dels Metges, carrer dels Carme, plaça del Carme i acabarà a l’interior de l’església de la Mare de Déu del Carme.

La professó estarà presidida pel misteri de la Crucifixió de Jesús, acompanyat de la comitiva de germans de l’entitat, l’encapçalaran els Armats i tancarà la Banda de Música de la Selva del Camp. La bandera de la Germandat de la Crucifixió serà portada per la família Català, descendents del Sr. Francesc Català i Rodón, i la seva esposa, Sra. Dolors Plana i Saperas, els quals van ser els padrins en la benedicció del misteri l’any 1949.

La Junta de Govern de la Germandat de la Crucifixió informa que és una professó oberta a tothom qui hi vulgui participar, per aquest motiu s’ha pres la decisió que els participants no portaran la vesta de costum, sinó que aniran vestits de carrer.

Nous goigs

Un altre dels actes organitzats per la germandat es va dur a terme el divendres dia 23 de febrer, amb la presentació dels goigs en veneració de la Crucifixió de Jesús a les 19.30 hores a l’església de Sant Joan Baptista. La lletra i la música han estat creats pel mestre Sr. Josep Enric Peris i Vidal, les il·lustracions i disseny pel Sr. Anton Lluís Rull i Hortoneda, i van ser interpretats per la Coral Terpsícore i l’orgue.

En l’edició dels goigs hi ha participat l’Associació Gogistes Tarragonins. En l’acte del dia 23 de febrer es va poder veure primera vegada el misteri restaurat en la seva totalitat. Durant aquests darrers mesos l’empresa reusenca AVALL Creació · Conservació · Restauració ha dut a terme un procés de restauració i preservació de les imatges i la civera del misteri.