1 de 10

La iniciativa solidària d'Andreu Buenafuente per la guerra a Ucraïna

L'humorista reusenc ha fet aquesta iniciativa amb l'il·lustrador Riki Blanco i col·laboració amb l'ONG 'Save the Children'

per Albert Fuertes, 23 de març de 2022 a les 19:34 |

L'atac militar i invasió de Rússia a Ucraïna ha despertat un vessant solidari a moltes persones. Des d'aquells que han acollit refugiats de guerra fins a l'aportació de material i aliments per a les famílies que estan patint aquest conflicte.

Des de molts racons del món hi ha gent que ha aportat el seu granet de sorra per posar solució o ajudar a les persones afectades. 

Una de les iniciatives que s'han començat ha estat de la mà de l'humorista reusenc Andreu Buenafuente. Juntament amb l'il·lustrador Riki Blanco i en col·laboració amb 'Save the Children' han començat una iniciativa solidària contra la guerra a Ucraïna.

[instagram]CbevkYjATiv[/instagram]

'Save Ukraine' amb un colom de la pau ple d'excrements

La finalitat d'aquest projecte solidari és clara: donar el 100% dels beneficis a l'ONG 'Save the Children', que fa costat als nens afectats pel conflicte. Per aquest motiu, entre totes les parts implicades han creat una samarreta solidària. 

Andreu Buenafuente i Riki Blanco han creat aquestes samarretes solidàries contra la guerra a Ucraïna. Una camiseta que la protagonitzen 'Save Ukraine' al seu bell mig amb un colom de la pau ple d'excrements, una metàfora del conflicte i els seus protagonistes.

La samarreta solidària de Buenafuente i Blanco es pot adquirir per 25 euros. Tots els beneficis de la compra d'aquestes aniran a l'ONG. Es pot comprar a través de la pàgina de 'Samanté'. 

En un comunicat fet per 'Save the Children', Andreu Buenafuente ha explicat el perquè d'aquesta iniciativa solidària: «La invasió a Ucraïna ens apel·la a tots. Per això llancem aquesta samarreta a 'Samanté!' en col·laboració amb Riki Blanco per a donar el 100% dels beneficis. Gràcies, Riki, per sumar amb el teu art sempre i a 'Save the Children' per fer possible que l'ajuda arribi. No a la guerra. A totes les guerres.»

L'il·lustrador Riki Blanco, protagonista principal del dibuix de la samarreta, ha volgut justificar el disseny que porta: «Tot apunta al fet que ha estat el Putin de torn o qualsevol altre personatge autoritari i tòxic, d'aquí o d'allà i de qualsevol moment històric. Sempre hi haurà 'pajarracos' que s'atipen de poder, ambició i frustració i que, tard o d'hora, acabaran fent les seves necessitats sobre els drets humans universals i, per consegüent, sobre els nostres caps».

L'ONG 'Save the Childre' està fent tasques de protecció a la infància amb una xarxa d'acolliment per a refugiats ucraïnesos en països veïns com Polònia, Romania i Lituània. A més, també ofereix assessorament jurídic, primers auxilis psicològics i cobreix les necessitats bàsiques de la infància refugiada i les seves famílies lliurant aigua, menjar, kits d'hivern, higiene i joguines.


 

Participació