1 de 10

Què passa amb la mascareta a partir d'ara als castells? La coordinadora ho aclareix

Tot i no ser obligatòria, la CCCC recomana seguir usant-la

per Albert Fuertes, 20 d'abril de 2022 a les 16:45 |

Aquest 20 d'abril s'ha dit adeu oficialment a la mascareta. Un complement que ens ha acompanyat des de l'inici de l'estat d'alarma fins a l'actualitat, passant per diversos períodes amb canvis, segons el lloc i condicions que ens trobem.

Una notícia molt esperada per a tothom, tot i que no desapareixerà de les nostres vides d'un dia per l'altre. Resulta que hi ha situacions on continuarà sent obligatòria, a més que cada persona tindrà llibertat per utilitzar-la o no a la resta on no caldria portar-la.

En concret, encara s'haurà de portar en centres sanitaris o sociosanitaris, farmàcies, transport públic, taxis i residències de gent gran.

Seguint les indicacions que s'han fet des del Ministeri de Sanitat, en una de les situacions on no s'hauria de portar la mascareta és en el món casteller. Una activitat que s'ha recuperat a poc a poc i ha quedat molt tocada per la pandèmia. Tot i això, des de la coordinadora s'ha volgut fer un plantejament d'aquesta mesura.

La recomanació de la CCCC

Enfront d'aquesta situació d'incertesa que es viu al món casteller, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha fet una recomanació pel que fa a la utilització de la mascareta en la pràctica dels castells. 

En aquest sentit, la CCCC ha recomanat que es continuï fent servir la mascareta, en concret, la FFP2 per fer castells. Una mesura per a continuar amb la prevenció del contagi de la covid-19, tot i l'eliminació de l'obligatorietat d'usar mascareta.

L'entitat considera que la recomanació que s'ha fet a totes les colles és «prudent». Una mesura que s'hauria d'utilitzar cada cop que es tanca un castell —principalment en les posicions de pinya—, en actuacions multitudinàries i en tot moment si s'és una persona vulnerable.

Igualment, la coordinadora castellera ha insistit a disposar de la pauta de vacunació completa per a la pràctica dels castells. Així mateix, ha demanat no dur a terme l'activitat si es tenen símptomes compatibles amb la covid.

Per tot plegat, la CCCC ha apel·lat «al sentit comú i a la responsabilitat de totes les colles i a la individual de cada persona».

Arxivat a:
Castells, castellers
Participació