1 de 10

El càrrec de Convergència a Tarragona acusat d'assetjar joves trenca el silenci

Alguns usuaris de Twitter l'han desenmascarat i ha parlat al digital 'larepublicheca.cat'

per Albert Fuertes, 4 de juliol de 2022 a les 12:40 |

Tarragona s'ha vist enmig d'un nou escàndol polític. En les últimes hores, l'exmilitant de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) Nil Garcia ha destapat un suposat cas d'assetjament sexual d'un càrrec de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a Tarragona

A través d'un fil al seu compte de Twitter, ha relatat la seva experiència quan tenia 16 anys i va perdurar al llarg d'alguns mesos.

[tweet]1543403318017400833[/tweet]

Una història que ha tingut la incògnita de qui era el presumpte assetjador, a qui ell anomenava 'senyor Q', i després de narrar-la, han corroborat altres joves de la JNC i han destapat el nom de l'individu.

El Nil també ha explicat al programa de TV3 Planta Baixa la seva mala experiència. Un relat de tot allò que va viure amb aquest personatge durant la seva estada a les JNC que ha reviscut anys després amb un nou missatge.

L'esclat d'aquest cas a les xarxes socials ha fet que n'hi hagi d'altres que surtin a la llum. «Hi ha casos de fa 10, 8, 5 i 2 anys, no és normal. El partit ho sabia perquè alguns vam presentar una queixa, però no van fer res», explica a Planta Baixa. En total, una vintena d'exmilitants han denunciat a través de les xarxes un excàrrec de CDC, ara a Junts.

[tweet]1543886261534031873[/tweet]

El 'senyor Q', al descobert

A través de les mateixes xarxes socials, hi ha hagut usuaris que han assenyalat el polític tarragoní Quim Amorós, com el 'senyor Q'. «Deixem de dir-li Sr. Q i comencem a dir-li Quim Amorós!», expressava un usuari en una piulada. 

Mentre que un altre deia «Una abraçada Nil, i permet que et demani també disculpes. Tots sabíem què feia el Sr. Q, i mai li vam parar els peus. Tots els nois de la J sabem qui és. A mi (com a molts altres) també em va escriure, però no li vaig seguir el joc. Prou d’amagar el seu nom! Quim Amorós».

[tweet]1543689303800385537[/tweet]

[tweet]1543539753257259011[/tweet]

El terratrèmol produït arran de la notícia ha parlat al diari 'larepublicacheca.cat'. Unes declaracions on nega haver assetjat alguna persona i, a més, assegurava que no li havien dit res oficialment de la denúncia que havia presentat l'exmilitant de JNC al partit. Amorós també expressa que se sent indefens i se sent víctima de tot plegat.

A més a més, també diu al citat mitjà que cap dels joves es va sentir molest pels missatges que els havia enviat. El següent pas d'Amorós és l'estudi dels mecanismes legals per preservar el seu honor després d'aquesta denúncia pública de Nil Garcia.

Junts obre un expedient informatiu

La direcció de Junts ha decidit obrir un expedient informatiu sobre el suposat cas d'assetjament sexual a joves de les JNC. Aquest cap de setmana diversos militants van fer públic a Twitter que un excàrrec orgànic de CDC a Tarragona i afiliat a Junts hauria assetjat diversos militants de l'organització juvenil durant anys.

En roda de premsa el portaveu de JxCat, Josep Rius, ha explicat que el defensor de l'afiliat, Josep Pagès, s'ha posat a disposició de tots els militants per vehicular les denúncies a la Comissió de Garanties. Rius ha assegurat que es tractarà el cas «amb tota la serenor, sensibilitat i garanties que requereix».

 

Participació