1 de 10

El Quartet Casals ofereix un concert magistral i especial al Festival Pau Casals

S'han acompanyat del pianista Alexander Lonquich per fer dues obres de Mozart i Schumann

per Marc Guitart, 13 de juliol de 2022 a les 09:17 |

El Festival Internacional de Música Pau Casals (FIMPC) ha viscut aquest dimarts 12 de juliol un dels concerts més esperats. Ha estat el retorn del Quartet Casals a l'Auditori de Sant Salvador, una cosa que no passava des del 2015. Era aquesta una ocasió especial per la recent remodelació del Museu Pau Casals, i així ho han volgut mostrar.

 

Per aquest motiu, el quartet ha vingut acompanyat del pianista alemany Alexander Lonquich, amb el qual han interpretat dues obres. Han estat el 'Quartet amb piano número 1 en Sol menor' de Mozart i el 'Quintet amb piano en Mi bemoll major' de Schumann. Prèviament, el grup sol ha interpretat el 'Quartet per a cordes número 3 en Sol menor' de Haydn.

 

El Casals és un dels quartets més prestigiosos del món i les seves parades al Vendrell són constants. Tal com remarca el violoncel·lista Arnau Tomàs, actuar al FIMPC sempre és «un concert molt especial, perquè aquí hi ha la mística de Casals». «Estem molt contents de poder tornar en aquest marc incomparable i molt inspirador», ha afegit.

 

De fet, la formació ja va actuar l'any 2001 al Festival, any en què s'havia fet l'anterior remodelació del Museu Pau Casals. Ara, han repetit la mateixa jugada, amb la nova rehabilitació.

 

Un recital memorable

Davant d'un auditori pràcticament ple, el Quartet Casals ha tornat a mostrar el seu talent i la precisió que el caracteritza. El públic ha quedat rendit ja des dels primers compassos del concert, especialment amb el delicat tercer moviment de l'obra de Haydn. La llarga ovació final ha fet que els cinc músics oferissin un moviment d'una obra de Brahms que no estava al programa. 

 

El 41è Festival Pau Casals segueix el seu camí i la pròxima cita serà aquest divendres a l'església parroquial del Vendrell. Lorenzo Ghielmi oferirà un recital a l'orgue conformat per diferents peces de Bach. El dissabte el festival tornarà a l'Auditori amb l'actuació del violoncel·lista Daniel Müller-Schott i la pianista Annika Treutler

Participació