1 de 10

Localitzen el jove que es va ofegar dilluns al riu Ebre

L'alcalde de Benissanet, Xavier Arbó, ha apuntat que és una zona on el riu té un corrent d'aigua molt fort i que el jove, a més, no sabia nedar gaire

per Antonio Ramos Llauradó, 27 de juliol de 2022 a les 12:47 |

El dispositiu de recerca ha localitzat aquest dimecres el cos sense vida del jove que dilluns a la tarda va desaparèixer al riu Ebre, al seu pas pel terme municipal de Benissanet, on havia anat a banyar-se amb uns amics.

 

La recerca del noi, que va començar després de donar-se l'alerta dilluns a la tarda, s'ha fet tant a l'aigua com pel llit del riu i ha comptat amb la participació dels Bombers i dels Mossos d'Esquadra.

 

En aquest sentit, el cap territorial dels Bombers de Generalitat al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, Guillem Guinjoan, ha explicat a l'ACN que, segons testimonis dels fets, el noi va desaparèixer en una escullera al costat del riu, punt on s'ha concentrat la recerca des del primer moment, tot i que també es van pentinar altres espais.

 

Aquest dimecres, 27 de juliol, s'havia reprès la recerca amb 15 dotacions, entre les quals GRAE subaquàtics, tres embarcacions i dotacions terrestres, amb el suport dels Mossos d'Esquadra.

 

Localitzen el cos més de 6 quilòmetres lluny

Es tractava d’una zona molt complicada amb moltes corrents d’aigua i els efectius treballaven amb la premissa que el cos estigui enfonsat i hagi pogut quedar encallat en alguna zona. 

 

Finalment, aquest matí de dimecres 27 de juliol els Bombers de la Generalitat han localitzat el cos del jove al riu Ebre, al marge dret del riu, a uns 1.000 metres aigües avall de Miravet.

 

Malgrat que encara falta identificar el cos que han trobat, tot indica que podria tractar-se del jove de 20 anys que fa tres dies que busquen en aquesta àrea, confirmant així el tràgic desenllaç.

 

Si es confirma que pertany al jove, el cos hauria recorregut més de sis quilòmetres en poc més d'un dia i mig.

 

El jove no sabia nedar gaire

L'alcalde de Benissanet, Xavier Arbó, ha explicat que en la zona on s'han produït els fets és on el riu té un corrent d'aigua molt fort i que el jove que s'ha ofegat, a més, no sabia nedar gaire. El batlle ha lamentat que «s'ha ajuntat la imprudència, el no saber nadar, el corrent d'aigua, i el resultat és fatal; malauradament per una estona de passar-s'ho bé el resultat és tràgic».

Participació