1 de 10

Les Festes de Misericòrdia de Reus es preparen per recuperar la normalitat

Aquest dijous s'ha presentat el cartell de l'edició d'enguany

per Jordi Olària Gras, 11 d'agost de 2022 a les 12:38 |

Les Festes de Misericòrdia de Reus escalfen motors amb la presentació del cartell. Aquest dijous s'ha fet pública la imatge que il·lustrarà l'edició d'enguany. Com passa amb bona part de les celebracions d'aquest 2022, aquestes festes també seran les del retorn a la normalitat.

 

Les restriccions han quedat enrere, i aquestes seran les primeres Festes de Misericòrdia sense mascaretes, ni distàncies, ni aforaments en tres anys. El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, subratlla que «torna a ser la Misericòrdia que tots coneixem i ens traiem del damunt totes les mesures i els constrenyiments». Durant la presentació del cartell ha sentenciat que «viurem una Misericòrdia com ens tocava, com va passar per Sant Pere».

 

El programa no s'ha presentat, i no es farà públic fins d'aquí a un mes. Avui, però, s'ha apuntat la línia de treball que s'està seguint per elaborar la programació. El gruix dels actes festius es concentraran el cap de setmana previ a la Mare de Déu de Misericòrdia, que cau en diumenge.

 

Encara sense detalls del programa, el que sí que ha assegurat Recasens és el retorn al format propi de cada acte. Així doncs, per exemple, el Seguici petit tornarà a sortir pel centre de la ciutat, després que l'any passat baixés pel passeig. Un dels canvis respecte a la dinàmica habitual és el de l'A Reus, Correfoc.

 

Passarà a fer-se el divendres 23 de setembre, just després del Seguici petit. Pel que fa a la Diada de Misericòrdia, es farà el dia 24 de setembre. Encara sense el programa tancat, es preveuen dues revetlles, també el dissabte dia 24 a la nit. Una tindrà d'escenari la plaça d'Anton Borrell, al Parc de Sant Jordi.

 

La segona, la plaça de la Llibertat. Tornarà també la representació de Misericòrdia, de Reus al cel, l'aplec del Baix Camp o l'exposició de bonsais. El Canó de Festes, el Carro dels Romanços i havaneres tornaran a omplir el programa de les festes.

 

Joc de perspectiva i simbolisme al cartell d'enguany

El cartell és obra d'Albert Asensio, un reusenc d'adopció amb una llarga trajectòria al món del disseny gràfic i la il·lustració. «Porto gairebé mitja vida a Reus i em feia molta il·lusió», ha declarat. La imatge que il·lustra les festes d'enguany és, tal com ha explicat, la seva visió de Misericòrdia.

 

El protagonista és el Santuari, amb focs artificials per sobre i tot de públic, a les fosques, contemplant-ho. La imatge recorda exactament les escenes finals de la festa, com la carretillada del Ball de Diables o el piromusical. Juntament amb el Drac i l'Àliga, són els Elements Festius que es poden veure entre el temple i el públic.

 

De fet, el cartell s'inspira en el de la pel·lícula Cinema Paradiso, segons ha admès Asensió. «Com a espectadors del cartell també en podem formar part gràcies al punt de vista», detalla. El lloc de la pantalla de cinema l'ocupa la façana del Santuari «com a reflex de tot l'espectacle que es viu».

Participació