1 de 10

Albinyana enceta quatre dies de Festa Major en honor a Sant Bartomeu

La segona edició del festival 'Fantàstic' de poesia s'ha acabat ajornant

per Marc Guitart, 18 d'agost de 2022 a les 12:05 |

Albinyana comença aquest dijous 18 d'agost quatre dies de Festa Major en honor a Sant Bartomeu. Un programa molt complet que recupera tots els actes tradicionals d'abans de la pandèmia. A última hora, però, s'ha ajornat la segona edició del festival 'Fantàstic' de poesia, per indisposició d'alguns participants.

 

Els actes de la festa comencen aquest dijous amb la cursa popular que es farà a les set de la tarda a la zona escolar. A les 21.30 hores se celebrarà el sopar de Festa Major a la fresca, a la plaça Major, organitzat per la Societat Recreativa. Just després, Joaquim Matas farà un espectacle de màgia al mateix lloc.

 

Ferran Aixalà fa l'espectacle inaugural

L'espectacle d'inici de la festa tindrà lloc, però, el divendres 19 a les 21.00 hores. L'humorista Ferran Aixalà farà el monòleg 'Les 7 pomes' a la pista de l'escola Joan Perucho. En acabar, els Grallers dels Nens del Vendrell faran una cercavila que acabarà a la plaça Major.

 

Allà hi haurà una actuació castellera a les 22.30 hores amb els Nens del Vendrell i els Nois de la Torre. La festa nocturna es dividirà en dos emplaçaments, un dels quals serà la Societat amb el DJ Miki Merca. A Can Lleó es comptarà amb l'actuació del grup Dienda, que versiona temes dels anys 80 i 90 en clau bossa nova i jazz.

 

Processó, cercavila i correfoc

El dissabte s'obrirà amb les matinades dels Tocats de Canya i la processó i ofici solemne en honor a Sant Bartomeu. A les 13.00 hores, la Cobla Cossetània farà una ballada de sardanes a la Societat. A les sis de la tarda es farà la cercavila de Festa Major, amb els Nans d'Albinyana, els Gegantons de la Bisbal i els grallers La Cresta de la Canya.

 

El pati de l'escola Joan Perucho acollirà a partir de les 19.30 hores l'espectacle infantil 'Els superherois'. A les 21.00 hores serà el torn de la cercavila de foc, amb el Nyctalus Albinyanensis i el Drac de Bellvei. El dia acabarà amb el concert i ball que oferirà l'Orquestra La Chatta a l'exterior de l'escola Joan Perucho, seguit del DJ Ferry Lip. 

 

El diumenge 21 hi haurà tot el dia inflables aquàtics a la piscina. La Sam Blues Band farà el vermut musical a la una a la Societat, i el grup Tarkampa actuarà a la plaça Major a les vuit. La festa s'acabarà amb l'espectacle de teatre musical 'Alegria, que és Festa Major', a la pista de l'escola a les 23.00 hores.

Participació