1 de 10

Una família es queda al carrer al Vendrell: «ens sentim impotents i no sabem què fer»

Després de ser desnonats, s'han quedat al davant de l'edifici amb totes les seves pertinences

per Marc Guitart, 13 de setembre de 2022 a les 12:25 |

Una família del Vendrell s'ha quedat al carrer després de ser desnonats de l'habitatge on estaven aquest dilluns 12 de setembre. Es tracta d'una dona i les seves dues filles de 21 i setze anys, que vivien a la carretera de Valls. La petita ha estat acollida per uns coneguts, però la mare i la filla gran estan literalment al carrer, davant del que, fins ahir, era casa seva.

 

Ainoa Amorós, la filla gran, explica a TarragonaDigital que el desnonament es va produir després d'haver deixat de pagar el lloguer el passat desembre. Havien entrat a aquest pis el juliol de l'any passat, després que el seu avi, que també vivia amb elles, pagués l'entrada. Segons relata Ainoa, durant els mesos següents es van trobar amb diferents problemes relacionats amb l'aigua i el gas.

 

«Hi havia goteres i un veí ens tallava l'aigua cada dos per tres. Després hi va haver una fuita de gas i vam estar dos mesos sense gas ni aigua calenta», afirma la jove. Com a mesura de pressió a la propietat, l'avi va deixar de pagar el lloguer el desembre, el que Ainoa admet que va ser «un error». 

 

També van intentar buscar un altre pis a través de la immobiliària, sense èxit. L'avi va morir fa uns mesos, i elles es van quedar soles a l'habitatge. Tot i que l'Ainoa i la seva mare treballen, el sou no és suficient per poder pagar «lloguers de 500 o 600 euros».

 

«Nosaltres volem pagar el lloguer, però una cosa adaptada a les nostres possibilitats, uns 200 o 250 euros al mes», apunta la noia. Quan es va fer efectiu el desnonament aquest dilluns, la família va baixar les seves pertinences al carrer, i s'han instal·lat a l'entrada de l'edifici. Tot i ser un lloc força gran, tenen un comerç al costat que demà obrirà quan acabi les vacances.

 

Un matalàs, electrodomèstics i moltes caixes

A l'entrada s'apilen caixes i més caixes, al costat d'electrodomèstics com ara estufes i un televisor. Dormen —o ho intenten— en un matalàs. També tenen un gos que era de l'avi, i un altre cadell més petit que la filla petita té amb ella. 

 

«Ens sentim impotents, no sabem què podem fer», explica la mare, que es diu Aurora. Assegura que la primera nit que han dormit al carrer no ha estat gens plàcida. «Ha vingut molta gent a oferir-nos coses, com un llit per la meva filla, però jo no la deixaré anar amb qualsevol», diu la mare.

 

La policia local coneix la situació i ha passat per la zona. També des dels Serveis Socials de l'Ajuntament afirmen que estan darrere del cas per trobar alguna solució de forma ràpida. Tot i que la família es troba a la mesa d'emergència de la Generalitat, situacions com aquesta poden trigar a resoldre's.

Participació