1 de 10

La pluja obliga a suspendre la Diada Castellera de Santa Tecla

Les colles de la ciutat i l'Ajuntament de Tarragona han pres la decisió a causa de les condicions climatològiques després de tres quarts d'hora de deliberacions

per Antonio Ramos Llauradó, 23 de setembre de 2022 a les 13:58 |

Les colles castelleres de Tarragona i l'Ajuntament han decidit la suspensió de la diada castellera de Santa Tecla prevista per aquest divendres i que havia de començar a les 13 hores. Després de tres quarts d'hora d'espera, al voltant de les 13.45 hores, s'ha acordat la suspensió de la cita a causa de les males condicions climatològiques. 

 

[tweet]1573281029418545152[/tweet]

 

Durant la reunió, les quatre colles de la ciutat i els responsables del consistori tarragoní també han decidit que la diada castellera de La Mercè, prevista per aquest dissabte a la plaça de les Cols, incorporarà una ronda més, tenint finalment tres rondes i el Pilar Caminant. Així mateix, la diada castellera avançarà la seva hora d'inici a les 12 hores.

 

Programa d'actes Santa Tecla 2022

 

La pluja ha fet acte d'aparició a Tarragona a mig matí amb petits ruixats, que a partir de les 13 hores, quan havia de començar la diada castellera, s'ha convertit en xàfec important. Després de mitja hora de pròrroga i altres 15 minuts addicionals, les colles i l'Ajuntament han acabat acordant la suspensió de la diada prevista.

 

Alerta de pluja abundant al litoral de Tarragona

La consellera de Cultura i Festes, Inés Solé, ha explicat que la suspensió de la diada castellera de Santa Tecla ha estat una «decisió tècnica» que tots els actors implicats consideren «encertada», ja que els castellers, segons ha dit, no estaven en la millor situació després d'una hora d'espera sota la pluja. Pel que fa a la jornada de demà, Solé ha manifestat que «esperem que el temps aguanti per poder gaudir dels castells i els Pilars Caminant».

 

Cal recordar que per aquesta tarda hi ha una alerta de pluja abundant al litoral de Tarragona, un fet que deixa en l'aire la programació festiva de Santa Tecla per aquest divendres, amb la Professó com a acte destacat. En aquest sentit, caldrà seguir la informació a través de les xarxes socials de la festa major tarragonina.

Participació