1 de 10

La pluja torna a esguerrar la cercavila del Seguici petit de Reus

L'acte s'ha suspès, i la resta de programa per avui i per al cap de setmana, dependrà de la meteorologia

per Jordi OlĂ ria Gras, 23 de setembre de 2022 a les 17:25 |
Aquest article es va publicar originalment el 23 de setembre de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Seguici petit de Reus no està de sort. Aquest divendres s'ha hagut de suspendre la cercavila prevista per les sis de la tarda. No és ni la primera ni la segona vegada que la pluja espatlla la sortida o la cercavila dels més menuts de la festa.

 

Des de Reus Cultura s'ha optat per suspendre l'acte, i no es detalla si s'intentarà reprogramar en algun altre moment. Una opció que, enguany, podria arribar a contemplar fins i tot dilluns, festiu local. Per la Festa Major de Sant Pere l'aigua va provocar que la cercavila no acabés com tocava.

 

Els darrers elements no van poder fer l'última ballada, i alguns van haver d'entrar a l'Ajuntament sota l'aigua. Feia dies que la previsió meteorològica no mostrava gaire bones perspectives per a les Festes de Misericòrdia. Tant els participants com el públic segueixen pendents de l'evolució del temps de cara al cap de setmana.

 

Per aquest divendres a la tarda encara queda, segons el programa, la plantada de bèsties de foc a la plaça del Prim, a les set. A la mateixa hora està prevista la mostra de cerveses artesanes BirraCori Fest, a la plaça de la Ràdio. Amb dues hores d'antelació, i tenint en compte com ha anat la tarda, s'ha optat per canviar-ne la ubicació.

 

Finalment serà al Casal Despertaferro on es farà la mostra cervesera. El final de festa d'aquest 23 de setembre l'hauria de marcar, a dos quarts de deu, l'A Reus, Correfoc!. Un acte que també segueix pendent de la pluja.

 

Una de les tradicions relacionada, en certa manera, amb Misericòrdia, és la de portar ous a les Germanes Clarisses. A la zona del Santuari de la Mare de Déu, aquesta comunitat els fa servir per fer galetes. La tradició diu que portar-los ous amb la petició que no plogui un dia en concret hi ajuda.

 

Tenint en compte les previsions meteorològiques, des de l'àmbit de la Festa Major s'assegura que més l'ofrena l'ha fet més gent que mai. Amb tot, no s'ha pogut salvar la tarda d'aquest divendres, i el cap de setmana, amb els plats principals del programa, segueixen pendents del temps.

ParticipaciĂł