1 de 10

Acord entre els treballadors del sector del metall i la patronal: no hi haurà vaga

Els sindicats celebren que l'acord permetrà que els treballadors no perdin poder adquisitiu durant els pròxims quatre anys

per Antonio Ramos Llauradó, 20 d'octubre de 2022 a les 13:50 |

Els sindicats i les empreses del sector del metall de Tarragona han arribat a un acord que permet desconvocar la vaga prevista pel 24 i 25 d'octubre. El pacte s'ha segellat aquest dijous al migdia a la seu del Departament de Treball. El secretari general de CCOO Indústria de Tarragona, José Martín, ha explicat a l'ACN que l'acord permetrà que els treballadors no perdin poder adquisitiu durant els pròxims quatre anys.

 

Així, hi haurà uns increments salarials d'un 6,4% per a aquest any, un 3,4% el 2023, un 2,8% el 2024 i un 2,46% el 2025. També s'estableix una clàusula de revisió salarial d'aplicació automàtica al final del 2025 que garanteix el 85% de la diferència de la suma dels IPC reals dels quatre anys i la suma dels increments acordats.

 

Així mateix, s'ha pactat la reducció de la jornada anual en 16 hores, passant el còmput anual a 1.744 hores i incrementant d'un a dos els dies de permís de conciliació. L'acord que s'ha tancat en el marc d'un procés de mediació té una vigència de quatre anys, entre l'1 de gener de 2022 i el 31 de desembre de 2025.

 

L'acord l'han signat els sindicats CCOO i UGT i la patronal APEMTA. En aquest sentit, José Martín ha manifestat que «no és el que plantejàvem inicialment, però podem garantir que no hi haurà una pèrdua del poder adquisitiu dels treballadors, que és el que toca ara mateix».

 

«La unió de treballadors i treballadores ha fet possible l'acord final»

Des del sindicat UGT, han assegurat que «cal reivindicar que hem aconseguit que les propostes de la patronal referent a l'eliminació de les pagues extres a salari real i la congelació de generació d'antiguitat, hagin desaparegut de les pretensions de la patronal, mentre es mantenen en els mateixos termes que estan regulats actualment al conveni».

 

En aquest sentit, UGT ha destacat que «un cop més es demostra que la unió del conjunt de treballadors i treballadores ha fet possible l'acord final». Cal recordar que el sector del metall a la demarcació engloba empreses que fabriquen components per automòbils, que fan tasques de manteniment i muntatge a la petroquímica, instal·ladors elèctrics, tallers mecànics o fabricants de portes per ascensors.

Participació