1 de 10

La Llar d'Infants d’Alcover modernitza les aules i estrena materials i mobiliari

Les aules s'han reestructurat i actualment estan pensades perquè es comparteixin espais comuns en totes elles

per Albert Oliva, 8 de novembre de 2022 a les 09:29 |

La llar d'infants Xiu Xiu d’Alcover ha millorat les seves instal·lacions que han comptat amb una redistribució dels espais, la substitució de mobiliari i del material de joc. Un dels canvis més importants és la substitució del 70% de les joguines de plàstic per aquelles de fusta i sensorials i, al mateix temps, que les puguin tenir al seu abast per manipular-les de forma lliure.

 

Les aules s'han reestructurat i actualment estan pensades perquè es comparteixin espais comuns en totes elles: zones de joc simbòlic, de lectura i relaxació i també d'experimentació. A l'aula polivalent també s'ha incorporat un projector, el que les famílies van obsequiar la llar el curs passat, i enguany aquest espai s'utilitzarà també com a aula de psicomotricitat.


Les millores han comptat a més amb la substitució de la majoria del mobiliari per nous elements que estan a l'altura dels infants: prestatgeries, taules experimentació, armaris, cadires lleugeres que ells mateixos puguin moure i així que esdevinguin més autònoms. L'objectiu és seguir una metodologia que proporcioni un ambient més ordenat i en què cadascun dels elements existents ajudin als infants a desenvolupar-se per ells mateixos.


A l'aula de nadons, el principal canvi recau en les zones on dormen, ja que s'hi han incorporat nous bressols com també de materials de jocs de fusta.

Participació