1 de 10

Activada l'alerta per fort vent a la demarcació de Tarragona

Cal extremar les precaucions en la conducció i també en les activitats a l'aire lliure

per Laia Solanellas, 21 de novembre de 2022 a les 13:06 |

Protecció Civil ha activat la fase d'alerta del Pla Especial d'Emergències Ventcat davant la previsió d'un episodi amb fortes ratxes de vent aquest dilluns i sobretot aquest dimarts a bona part del territori.

 

Segons preveu el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), a partir d'aquest dilluns a la tarda i vespre, el vent pot bufar amb cops de més de 72 km/h sobretot a les comarques de Tarragona, Terres de l'Ebre, sud de Lleida i comarques del Pirineu i Prepirineu.

 

[tweet]1594651281066319872[/tweet]

 

El vent bufarà de components nord i oest, i al Pirineu és possible que se superi a cotes mitjanes i altes. De cara a aquest dimarts, l'episodi s'ha d'intensificar i l'afectació s'estendrà al litoral i prelitoral central i sud, on les ratxes podran superar també els 72 km/h.

 

L'episodi de fort vent arriba després d'un dilluns marcat per la inestabilitat i la possibilitat de pluges a diverses comarques del Camp de Tarragona. La setmana s'espera molt inestable, amb una davallada de les temperatures i possibilitat de pluja i vent.

 

Extremar les precaucions

Protecció Civil recorda que cal extremar especialment les precaucions en la conducció i també en totes les activitats a l'aire lliure, evitant sobretot les zones boscoses on podrien caure branques o arbres.

 

A més, també a nivell urbà cal ser molt prudent amb la possible caiguda d'elements estructurals i objectes nadalencs a la via pública. A nivell preventiu, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent. Tampoc és segur protegir-se darrera de murs o cartells publicitaris si no són estables.

Arxivat a:
Meteorologia, mteo
Participació