1 de 10

Un parc d'oci a l'aire lliure per potenciar el turisme a la Costa Daurada: 1,9 MEUR

Una subvenció dels fons europeus Next Generation permetrà la MIDIT de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip finançar diverses actuacions

per Antonio Ramos Llauradó, 17 de desembre de 2022 a les 11:35 |

La Mancomunitat d’Iniciatives per al Desenvolupament Integral del Territori de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip (MIDIT) rebrà 1.875.000 euros per finançar el projecte 'Terres de Mestral, Outdoor Park de la Costa Daurada'. Aquest projecte es beneficiarà de la II Convocatòria extraordinària dels 'Planes de Sosteniblidad Turística en Destino 2022', finançada pels fons Next Generation i gestionats pel Departament d’Empresa.

 

Amb aquest projecte, la MIDIT pretén convertir aquest territori en una destinació líder en turisme actiu a través de la creació d’un parc d’oci a l’aire lliure únic a Catalunya amb una oferta d’activitats atractiva i competitiva de mar —surf, vela, paddle surf, busseig o snorkel— i de muntanya —senderisme, cicloturisme, vies ferrades o escalada—, disponible tant a l’estiu com a l’hivern i adreçada a diferents públics però, en especial, a les famílies.  

 

La proposta presentada per la MIDIT planteja l’estructuració d’una l'oferta turística conjunta dels tres municipis que la integren (Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip). En aquest sentit, inclou totes les infraestructures esportives i de turisme actiu a l’aire lliure existents i que es complementa amb l’oferta cultural i enogastronòmica. 

 

Les actuacions previstes: s'executaran en tres anys

Entre les actuacions més destacades hi ha la creació d’un parc marí subaquàtic, la via verda de l’Hospitalet de l’Infant a la Platja del Torn i l’adequació de l’antiga estació de trens com a centre de recepció i lloguer de bicicletes; un centre de BTT amb pumptrack a Pratdip; una station trail running al càmping de Tivissa (un centre de recepció per a senderistes i escaladors) o un pla de senyalització turística intel·ligent a tot el territori.

 

Aquest és un projecte ambiciós que s’executarà en el termini de 3 anys, que compta amb el suport dels agents públics i privats relacionats amb el sector turístic, cultural i agroalimentari del territori de la MIDIT: Pratdip, Tivissa i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. De fet, el projecte és fruit del seu treball conjunt de definició del model turístic del territori.

 

«És un projecte clau per transformar la destinació i desenvolupar una estratègia d’innovació competitiva que permeti consolidar el posicionament turístic del territori de la MIDIT com a destí no massificat i garantir-me la sostenibilitat futura», ha dit el president de la MIDIT i alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia.

Participació