1 de 10

El Baix Penedès manté el fort creixement demogràfic, amb els municipis de costa com a motor

La comarca ja supera els 110.000 habitants i lidera el creixement a la demarcació de Tarragona

per Marc Guitart, 4 de gener de 2022 a les 13:29 |

Com és habitual a principis de cada any, l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) ha fet públiques les dades de població de Catalunya. Són les xifres consolidades de l'1 de gener del 2021, és a dir, d'un any enrere, però que es donen ara. L'informe confirma la tendència demogràfica a l'alça del Baix Penedès que es manté els últims cinc anys.

 

D'aquesta manera, la comarca segueix marcant xifres rècord de població cada any, i ja arriba als 110.439 habitants empadronats. Són 3.283 habitants més que la xifra que es va donar un any abans (107.156). Això suposa que el Baix Penedès segueixi liderant el creixement demogràfic al Camp de Tarragona.

 

Calafell, al capdavant del creixement

El motor de la crescuda són, no és cap sorpresa, els tres municipis de la costa, amb Calafell al capdavant. El municipi ja fa anys que és el que més creix de la comarca, amb crescudes que se situen al voltant dels mil habitants anuals. En aquest cas, l'Idescat xifra la seva població en 28.463 habitants, que són 862 més que un any enrere.

 

Cunit i el Vendrell també experimenten forts augments, amb 548 empadronats en el primer cas, fins a arribar als 14.081 actuals. Pel que fa a la capital del Baix Penedès, el creixement ha estat de 518 habitants, arribant als 38.891. El Vendrell segueix sent la tercera ciutat més poblada de la província —darrere de Tarragona i Reus—, mentre Calafell empata amb Salou al cinquè lloc.

 

Importants crescudes a l'interior

Però també hi ha hagut forts creixements de població en alguns municipis més petits de l'interior de la comarca. Destaca especialment el creixement a la Bisbal del Penedès (+199) i al Montmell (+148). Una situació que es podria explicar per la tendència de traslladar-se a llocs amb menys densitat de població, accentuada amb la pandèmia.

 

També registren increments rellevants Santa Oliva (+97), Banyeres (+73), Bellvei (+66) o Bonastre (+42). Els altres municipis tenen crescudes menors i l'únic municipi que registra menys habitants que un any enrere és Llorenç (-14). Xifres que confirmen la tendència dels últims anys i que presenten reptes importants a nivell de serveis i atenció a la població.

Participació