1 de 10

Subvenció europea de 10.000 euros per les Biblioteques Municipals de Reus

Les biblioteques Xavier Amorós i Pere Anguera podran ampliar el seu fons documental gràcies als fons Next Generation

per Antonio Ramos Llauradó, 30 de desembre de 2022 a les 11:27 |

Les Biblioteques Municipals de Reus rebran 10.000 euros dels fons Next Generation per a l’adquisició de fons documental, segons ha informat l'Ajuntament de Reus en un comunicat. Concretament seran 5.000 euros per a cada biblioteca, la Central Xavier Amorós i la Pere Anguera, ambdues gestionades per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Reus i incloses dins el Sistema de Lectura Pública de la Generalitat de Catalunya.

 

Segons marca la convocatòria, el contingut i la temàtica dels llibres que s'adquireixen seran tècnicament adequats per a les biblioteques públiques d'ús general: literatura —poesia, novel·la i assaig—, infantil i juvenil, així com qualsevol altra matèria o temàtica que es consideri interessant per als usuaris de la biblioteca.

 

En aquesta ocasió, a més, seran especialment tinguts en compte llibres que afavoreixin la inclusió social de minories funcionals i col·lectius en risc d’exclusió o especialment vulnerables. Així mateix també s’adquiriran diversos exemplars d’una mateixa edició per a la realització d’activitats col·lectives.

 

L'adquisició de fons documental de llibres es distribuirà de la següent manera per a la reposició i manteniment de la col·lecció bàsica segons el llistat tancat de títols enviat per les BMR i atenent a les directrius marcades a la convocatòria de la subvenció.

 

Materials inclusius, de lectura fàcil i de lletra gran

Aquesta dotació extraordinària les Biblioteques Municipals de Reus s'ha destinat en bona part a materials inclusius, com ara obres de lectura fàcil o de lletra gran, també amb llenguatge bata i sensitius, per tal d’afavorir la lectura de persones amb diversitat funcional i han comptat amb l’assessorament de les entitats que participen del Consell Municipal de la Discapacitat.

 

L'ajut és a càrrec de l'instrument financer dels Next Generation UE en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) i d'acord amb la convocatòria de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per a l'adquisició de llibres destinats a les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

Participació