1 de 10

La incubadora TIC de Redessa crea 50 llocs de treball i un volum de negoci d'1,3 MEUR

A final de mes finalitza la captació de projectes de la tercera edició d'aquesta acció del pla de reactivació de Reus

per Laia Solanellas, 12 de gener de 2023 a les 11:18 |

Les empreses emergents de la primera edició de la Incubadora TIC de Redessa, que va arrencar el 2020 amb el pla de reactivació de l'Ajuntament de Reus, han creat una cinquantena de llocs de treball i preveuen una facturació enguany d'1,3 milions d'euros.

 

Aquestes startups tenen entre 2 i 3 empleats de mitjana –algunes plantilles arriben fins als quinze professionals-. D'aquest programa han sortit empreses com NeedCarHelp (serveis de revisió de vehicles de segona mà), implantats ja a vuit províncies d'Espanya i amb un creixement exponencial des que els seus vídeos es van fer virals a TikTok. El 31 de gener acaba el termini de captació de Redessa per als projectes que han de formar part de la tercera edició de la Incubadora TIC.

 

Els projectes de la Incubadora TIC

De la primera edició de la Incubadora TIC de Redessa a Reus també n'han sorgit projectes com Studio by Caigo, que crea webs i aplicacions, Oh Barri, que aposta pel comerç electrònic per a pimes, o UP2SMART, una empresa derivada (spinoff) dedicada a utilitzar tècniques d'intel·ligència artificial, que s'han associat amb empreses del seu sector i d'aquestes aliances han pogut créixer i ampliar la seva cartera de clients.

 

El programa de Redessa permet crear i accelerar noves empreses oferint-los mentors especialitzats, visibilitat i espais de cotreball, entre altres aspectes d'assessorament i acompanyament. En aquesta tercera edició, per poder continuar treballant «pels sectors estratègics de Reus i la seva àrea metropolitana», es posa «especial atenció» en la vertical de 'foodtech', cercant empreses emergents amb serveis específics per al sector agroalimentari.

Participació