Almoster aprova el projecte de remodelació de la cèntrica plaça de Josep Rosselló

L'alcalde Àngel Xifré ha explicat que les obres es licitaran a finals d'aquest 2023 i tindran un cost de 700.000 euros

30 de gener del 2023

L'Ajuntament d'Almoster ha aprovat el projecte per «reurbanitzar» la plaça de Josep Rosselló, coneguda popularment com 'la parada', al centre del municipi del Baix Camp. Compta amb un pressupost de 700.000 euros, 420.000 dels quals es finançaran a través del PAM (Pla d'Acció Municipal) de la Diputació de Tarragona. En el ple extraordinari d'aquest dilluns, l'alcalde Àngel Xifré ha explicat que es vol «donar un altre ambient» a la plaça.


La licitació de les obres de la plaça Josep Rosselló es farà a finals d'any o principi del 2024. És el «centre neuràlgic» del poble, ha indicat Xifré, que ha afegit que aquest és el projecte «més emblemàtic» que s'haurà dut a terme al municipi en els últims anys. El disseny de la plaça surt d'un concurs d'idees que van guanyar tres arquitectes del territori.

 

Es preveu la pavimentació de tot l'espai a un mateix nivell, mentre que els vehicles passaran només per la part nord i es mantindran els plataners al mig de la plaça. La idea és «pacificar» l'espai aprofitant que s'ha desviat bona part del trànsit a la nova carretera que uneix els municipis de la Selva del Camp i Castellvell.

 

La urbanització del Picarany, en mans municipals

D'altra banda, durant una trobada amb la premsa, Xifré ha destacat que aquest mandat s'ha recepcionat la urbanització del Picarany, «una problemàtica que s'arrossegava des de fa trenta anys», segons ha lamentat el batlle. Aquesta era la darrera urbanització d'Almoster que quedava per traspassar a l'Ajuntament i el cost de les obres ha estat d'1,5 milions d'euros.

 

El consistori també ha iniciat els tràmits per expropiar un terreny al costat de l'actual escola Ramon Sugrañes, per ampliar-la més endavant, ja que té «mancances d'espai». En aquest sentit, l'Ajuntament d'Almoster ja està elaborant un esborrany per definir com serà aquesta ampliació, conjuntament amb el Departament d'Educació.

 

Finalment, l'alcalde d'Almoster ha explicat que la setmana vinent es posarà en marxa un casal per la gent gran amb tallers de cuina, de memòria, noves tecnologies o gimnàstica, entre d'altres. S'ubicarà a l'Espai Moster i les activitats es desenvoluparan tres dies a la setmana, durant els matins. El govern municipal vol fer una prova pilot fins al juny i, si té una bona rebuda, ampliar les activitats a més dies i oferir servei de dinar.