Tarragona celebra l'Any Nou xinès amb una festa a la plaça Corsini

L'Ajuntament organitza la celebració que es farà entre les 10 i les 14.30 hores a la cèntrica plaça tarragonina

03 de febrer del 2023

L'Ajuntament de Tarragona organitza aquest dissabte una festa de benvinguda a l'Any Nou xinès amb la col·laboració de la Taula Intercultural de Tarragona, el Centre d'Estudis Hispànics de la Universitat Rovira i Virgili (URV), l'Associació d'Estudiants i Investigadors Xinesos i l'Associació Xinesa de la Província de Tarragona i l'Aula de Xinès a Tarragona.

 

En un comunicat, el consistori ha explicat que «amb l'objectiu d'apropar les tradicions i la cultura xinesa, la plaça de Corsini acollirà diferents propostes gratuïtes que van des d'activitats d'artesania xinesa una exhibició de taekwondo, tallers d'escriptura, tastos gastronòmics i venda de productes típics de la cultura xinesa».

 

La plaça Corsini, escenari de la festa

L'horari de la festa, que comptarà amb la participació del cònsol general de la Xina, es desenvoluparà entre les 10 i les 14.30 hores a la plaça Corsini. La consellera de Nova Ciutadania, Paula Varas, ha explicat que «és una fira cultural oberta a tots els públics que pretén visibilitzar les diferents associacions xineses i mostrar, a través de diferents activitats, la cultura xinesa».

 

L'Any Nou xinès, també denominada Festa de la Primavera, és la festivitat tradicional més important del calendari xinès. A la cultura xinesa, l'any 2023 se celebra el 4721, l'any del conill d'aigua. Tarragona, conscient de la importància d'aquesta festivitat al calendari xinès, ha volgut sumar-se a la celebració com una eina més per apropar les diferents cultures que conviuen a la ciutat.