Els cursos per a aturats de la Fundació Santa Maria de Siurana subvencionats pel SOC

Una iniciativa impulsada pel SOC on s'ofereixen cursos de formació professional que proporcionen les eines per facilitat la inserció en el món laboral

Joves durant el curs de director i monitor en el lleure
Joves durant el curs de director i monitor en el lleure | ACN
06 de febrer del 2023
Actualitzat el 21 de febrer a les 16:25h

Els cursos de formació professional que ofereixen a la Fundació Santa Maria de Siurana pretenen obrir portes i facilitar la inserció en el món laboral a les persones que es troben en situació d’atur, tot i que hi ha algunes places per a alumnes en actiu.

 

Aquests cursos subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya ofereixen un Certificat de Professionalitat, que és una titulació oficial que demostra la capacitació per a exercir un determinat treball en qualsevol estat de la Unió Europea. Realitzar la formació per a la seva obtenció suposa entrenar-se en l’adquisició de competències i habilitats que ajudaran a l’acompliment en aquesta professió. Aquestes titulacions tenen com a objectiu millorar la qualificació dels professionals per tal de donar noves oportunitats laborals.

 

L’oferta formativa és àmplia, els cursos són d’àmbits temàtics diversos, centrant-se en el món del lleure i l’educació. Aquesta oferta educativa té com a finalitat millorar la qualificació professional i la capacitat d’inserció al món laboral mitjançant l’assoliment i el perfeccionament de les competències professionals dels alumnes.

 

Tot i que els cursos de formació subvencionada són prioritaris per a persones en recerca de feina, també hi ha algunes places per a alumnes en actiu.

 

Les formacions que a dia d’avui ofereix la Fundació Santa Maria de Siurana són:  el Curs de Promoció i intervenció socioeducativa amb persones amb discapacitat, s’inicia el 20 de febrer i té una durada de quatre mesos, té com a propòsit ensenyar els processos d’oci i temps de lleure, l’entrenament en estratègies cognitives i en l’ús de les noves tecnologies i la intervenció amb persones amb discapacitat i les seves famílies. Consta de 400 h teòriques i 80 h de pràctiques. I el Curs de Direcció i Coordinació d’activitats de lleure educatiu (director/a) amb data d’inici el 27 de març i de fi el 5 de juliol. Aquest és un programa de formació adreçat a aquelles persones que estan interessades a formar-se en el camp del lleure educatiu, i prepara l’alumnat per intervenir de manera educativa en activitats de lleure infantils i juvenils. El curs consta de 330 h teòriques i 120 h de pràctiques en empreses referents en el sector.

 

Segons les dades que ofereix el Servei d’Ocupació de Catalunya, més del 70% dels alumnes que cursen la formació subvencionada i ocupacional s’han inserit laboralment.

 

Per tal de realitzar la inscripció als cursos, s’ha d’accedir a la pàgina web www.fundaciosiurana.cat. Les places estan limitades a 15 estudiants per cada curs, es preveu que s’ompli breument, i es recomana fer la inscripció amb temps per tal d’assegurar la plaça.

 

Aquesta actuació està impulsada i subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb fons rebuts del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

ad