Nou incendi forestal: crema una zona de muntanya al Priorat

Els Bombers treballen sobre el terreny amb 12 dotacions terrestres i tres mitjans aeris al terme municipal de Cabacés

Vista aèria de la zona cremada a Bítem.
Vista aèria de la zona cremada a Bítem. | Bombers
06 de febrer del 2023
Actualitzat el 15 de febrer a les 16:27h

Nou incendi forestal a les comarques tarragonines. Aquest dilluns a la tarda s'ha declarat un incendi de vegetació al terme municipal de Cabacés, a la comarca del Priorat. Segons han informat els Bombers de la Generalitat, el foc ha començat poc abans de les quatre de la tarda —avís a les 15.53 hores— en una zona forestal del paratge dels Plans, a la part baixa d'una muntanya.

 

 

Els Bombers han desplaçat fins al lloc dels fets 12 dotacions terrestres i tres mitjans aeris, que han aconseguit estabilitzar l'incendi poc després de les cinc de la tarda. En aquest sentit, el cos d'emergències ha explicat que les flames, L’incendi, que no ha obligat a fer cap evacuació ni cap tall de carretera, ha afectat mitja hectàrea aproximadament.

 

Tres incendis a Tortosa durant el cap de setmana

El de Cabacés no ha estat l'únic incendi forestal a les comarques tarragonines durant les darreres hores, ja que durant el cap de setmana s'han produït fins a tres focs a Tortosa. El més important ha estat el declarat a Bítem, que va començar la nit de dissabte i que aquesta mateixa tarda s'ha donat per extingit després de cremar 26 hectàrees. 

 

D'altra banda, la nit de diumenge es van produir dos incendis més. El primer, a les 22.42 hores i el segon, a les 22.46 hores. En el primer hi va treballar una sola dotació dels Bombers i en l’altre, un parell. Els incendis, que estan sent investigats pel Cos d’Agents Rurals, van ser extingits en poc més de dues hores, salvant, també, el fort vent que bufava en aquells moments a la zona.

 

En aquest sentit, un home ha estat detingut per la Policia Local de Tortosa com a suposat responsables dels focs que es van produir la nit de diumenge.