Un altre recurs paralitza de nou la licitació de l'escola de música i arts de Calafell

És la segona vegada que el procés queda bloquejat en espera de la resolució del Tribunal de Contractes

06 de febrer del 2023

La licitació del projecte per fer una escola de música i arts a Calafell s'està convertint en un veritable infern per l'Ajuntament. Per segona vegada, un recurs presentat per una de les empreses que va quedar descartada al concurs ha paralitzat el procés. L'anterior vegada, el Tribunal de Contractes va trigar catorze mesos a desestimar la impugnació.

 

Des del govern local estan desesperats amb una situació que està retardant el que havia de ser el projecte estrella del mandat. El concurs per a la redacció de la nova escola de música i arts es va convocar l'agost del 2020. La intenció del consistori era que la construcció de l'escola a l'antiga masia de Cal Rion pogués començar abans de finalitzar el mandat.

 

Més de dos anys sense avenços

La realitat, però, ha estat molt diferent. Al cap de pocs mesos, un dels despatxos d'arquitectes que va quedar descartat va presentar un recurs. El procés va quedar paralitzat catorze mesos esperant la decisió del Tribunal Català de Contractes.

 

El passat setembre, des del consistori informaven que el tribunal desestimava la impugnació i el concurs podia seguir. Però les bones notícies han durat poc. Aquest passat mes de gener, una altra empresa que havia quedat fora el concurs ha presentat un nou recurs.

 

Des del govern local no esperaven aquest nou revés i, de fet, havien convocat un acte la setmana passada per explicar les dues propostes finalistes. En aquella trobada amb els veïns, l'alcalde, Ramon Ferré, no va amagar el seu malestar per la situació. «Si l'escola no està en marxa, no és perquè no vulguem, sinó perquè ens estan portant pel camí de l'amargura», va criticar.

 

Ferré va apuntar com a motiu d'aquesta situació la nova llei de contractes, assegurant que «gairebé fomenta aquestes impugnacions». També lamenta que el tribunal trigui tant a resoldre els recursos. Si es repeteixen els tempos, el procés podria restar aturat de nou més d'un any. 

 

Les dilacions no només afecten l'avanç del projecte, sinó que tenen conseqüències econòmiques. El consistori tenia una subvenció de 700.000 euros de la Diputació de Tarragona, però els va haver de destinar a una altra iniciativa. Tot plegat està fent que la construcció de l'escola de música i arts de Calafell s'estigui convertint en una quimera.