SP-ERC porta als tribunals la licitació del servei de neteja viària del Vendrell

El grup considera que hi ha hagut una «clara manipulació política» de la Memòria justificativa per triar el model

07 de febrer del 2023

El grup municipal de Som Poble-ERC del Vendrell ha anunciat que ha presentat un recurs contenciós-administratiu contra la licitació del servei de la neteja viària. El grup creu que hi ha hagut una «clara manipulació política de la Memòria justificativa del servei». Aquesta memòria és el document que havia de determinar el model de gestió més eficient.

 

Des de SP-ERC, així com des d'altres partits de l'oposició, es decantaven per recuperar la gestió directa del servei. Actualment, la neteja viària està en mans de Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), amb un contracte vençut des del 2016. Aquest és el model que el govern ha decidit mantenir amb la nova licitació

 

Però el grup municipal denuncia que a la memòria presentada per l'equip de govern no hi ha cap xifra econòmica que ho justifiqui. Asseguren que des del govern els van dir que era «millor externalitzar, no pel cost» i que això era «un debat polític». Per això creuen que s'ha incomplert «el mandat legal de triar la forma més eficient de prestació del servei».

 

Des de SP-ERC apunten que si el tribunal declara la nul·litat de la Memòria, el procés retornarà al punt de partida. Caldrà aleshores fer l’estudi dels models de gestió, «aquest cop de forma seriosa i objectiva». La formació creu que «cal trencar amb la política de privatitzacions del grup municipal del PSC que ha deteriorat els serveis municipals».