Nova 'narcollanxa' intervinguda a les Terres de l'Ebre: anava carregada

Els arrestats estan acusats d'un suposat delicte de contraban

07 de febrer del 2023

La Guàrdia Civil de Tarragona va intervenir la nit del passat 3 de febrer una embarcació semirígida de grans dimensions a l'Aldea, alhora que van detenir tres persones per la seva vinculació amb el vehicle. Segons ha explicat la Benemèrita en un comunicat, la patrulla de Tortosa estava en un punt de verificació fiscal per al control del contraban quan va observar tres individus amb actitud sospitosa al costat d'un camió amb un semiremolc.

 

En detectar la presència policial, les tres persones van intentar allunyar-se del vehicle, motiu pel qual van ser interceptats i identificats. Davant l'actitud nerviosa dels tres individus, els agents de la Guàrdia Civil van demanar-los que obrissin la part posterior del remolc, on es va trobar una embarcació semirígida de grans dimensions, pròxima als 12 metres d'eslora, de les conegudes com a 'narcollanxes'.

 

La llanxa estava plena de combustible i aliments

L'embarcació estava equipada amb tres motors nàutics d'elevada potència (300 CV) i sobre la qual hi havia unes 190 de garrafes amb combustible de 25 litres i una quantitat indeterminada d'aliments. Després de la realització d'un registre superficial dels individus, van trobar en una butxaca d'un d'ells una arma curta —una pistola semiautomàtica Webley Scott— amb un carregador introduït amb vuit cartutxos del calibre citat, en perfectes condicions d'ús.

 

Davant tot això, els tres individus van ser detinguts com a suposats responsables d'un delicte de contraban, passant posteriorment a disposició del Jutjat en funcions de guàrdia de Tortosa.  La Unitat de Policia Judicial de la Comandància s'ha fet càrrec de les diligències de recerca, ja que disposa d'agents especialitzats en aquest tipus de delictes.

 

Segons ha explicat la Guàrdia Civil, els aliments intervinguts durant l'operatiu seran lliurats a Càritas.