Més de 400 processos judicials suspesos a Tarragona per la vaga de lletrats

La vaga indefinida dels lletrats de l'administració de justícia va començar el passat 24 de gener

07 de febrer del 2023

La vaga de lletrats de l'administració de justícia (LAJ) a les comarques de Tarragona va provocar, durant la passada setmana, la suspensió de 444 actuacions judicials, 186 a la capital i 172 a Reus, segons les dades del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). La jurisdicció més afectada va ser la penal, amb 253 actuacions suspeses, seguida de la civil, amb 156, la social, amb 27, i la contenciosa-administrativa, amb 8.

 

A tot Catalunya, la xifra les actuacions judicials afectades per la vaga va ser de 2.259, segons el recompte fet pel TSJC. La jurisdicció civil va ser la més afectada, amb 1.043 suspensions, mentre que a la penal se'n van suspendre 842. Cal recordar que la vaga indefinida dels lletrats de l'administració de justícia va començar el passat 24 de gener.

 

Les dades per demarcacions

A les comarques de Barcelona se'n van suspendre 1.600, 431 de les quals van ser a la ciutat de Barcelona i 295 a Sabadell. Més de la meitat de les actuacions suspeses van ser de la jurisdicció civil, 827, mentre que 469 van ser penals, 279 socials i 25 contencioses-administratives.

 

A la demarcació de Girona se'n van suspendre 167, 100 de les quals a la capital. La jurisdicció més afectada va ser la penal, amb 98 actuacions suspeses, seguida de la civil, amb 56, la social, amb 7, i la contenciosa-administrativa, amb 6.

 

Finalment, a les comarques de Lleida se'n van suspendre 48. La jurisdicció penal i la social van tenir la mateixa xifra de suspensions, 22, mentre que la civil, només 4. La contenciosa-administrativa no va registrar cap suspensió.

 

Els advocats catalans insten el Ministeri de Justícia i els lletrats de l'administració a arribar a un acord

El Consell de l'Advocacia Catalana ha instat el Ministeri de Justícia i les organitzacions convocants de l'aturada de lletrats de l'administració de Justícia a «explorar totes les vies de diàleg i negociació per facilitar un acord que permeti la desconvocatòria de la vaga al més aviat possible i l'immediat retorn a la normalitat als jutjats».

 

Ho ha fet en un comunicat davant l'afectació que està tenint la vaga indefinida en el funcionament ordinari de l'activitat judicial, amb la suspensió de vistes i judicis. Els advocats alerten que la convocatòria també té «uns efectes indirectes que provoquen la paralització d'altres actuacions rutinàries dels jutjats que no s'haurien de veure afectades per la vaga» amb un «perjudici afegit a la ciutadania».