Tres nous murals urbans dignifiquen espais degradats de la ciutat de Tarragona

Les obres han estat dissenyades per artistes locals i formen part de la tercera edició del projecte Art Urbà

09 de febrer del 2023

La plaça dels Cabrits de Tarragona, a tocar de la Catedral, compta amb una nova fisonomia, gràcies a un mural urbà dissenyat per l'artista local Edu Polo i que tapa gran part de la bastida que desnaturalitza la zona. L'obra, que evoca l'eix comercial que hi havia al barri a l'edat mitjana, forma part de la tercera edició del projecte Art Urbà. La iniciativa va començar l'any 2021 i ja s'han dignificat una vintena d'espais de la ciutat.

 

L'Ajuntament de Tarragona, l'Associació de Comerciants Via T i l'Associació d'Il·lustradors (DINAMU) van iniciar la proposta l'any 2021 amb l'objectiu de dignificar els espais degradats de la ciutat. L'edició d'enguany també inclou una segona intervenció artística a la capçalera del Circ romà i una altra a la plaça de Cuba de Sant Pere i Sant Pau en homenatge als cinquanta anys d'història del barri.

 

El regidor de Comerç de l'Ajuntament de Tarragona, Dídac Nadal, ha remarcat aquest dijous que l'objectiu principal del projecte Art Urbà és dignificar els espais públics de la ciutat i, sobretot, aquells que es troben al costat d'eixos comercials. Segons Nadal, d'aquesta manera es creen «espais més amables» que afavoreixen que «la gent passegi, gaudeixi dels carrers» i ajudin a «reactivar el comerç local».

 

Els tres murals que s'han estrenat ara

De fet, el comerç és el protagonista del nou mural urbà de la plaça dels Cabrits de Tarragona. Es tracta d'una obra dissenyada per Edu Polo i que ha comptat amb un pressupost de 7.500 euros. L'artista ha aplaudit que el mural s'hagi centrat a explicar una part de la història de l'època medieval i no la romana com passa habitualment.

 

Una altra de les obres urbanes d'aquesta tercera edició és la dissenyada per Hugo Prades. En una caixa de llums del circ romà ha dibuixat dos personatges històrics com són Fuscus i Eutiches. Per a Prades, el més sorprenent de la iniciativa han estat les cares de la gent al veure l'evolució d'una "caixa grisa i lletja a una cosa bonica".

 

Finalment, Ariadna Pardines ha estat l'artista local que s'ha encarregat de la tercera intervenció a la plaça de Cuba al barri de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona. Coincidint amb el cinquantè aniversari del barri, Pardines ha dissenyat un mural, en què hi ha integrats diferents elements representatius de la zona com són el club de vòlei, els castells o l'anomenat en anglès 'skyline'.