Cunit i el Vendrell permeten que els patinets elèctrics segueixin entrant al bus urbà

Els ajuntaments poden decidir si apliquen o no la prohibició al seu transport urbà

10 de febrer del 2023

Cunit i el Vendrell són dos dels municipis de Catalunya que no han aplicat la prohibició d'entrar els vehicles de mobilitat personal al bus urbà. A principis de febrer va entrar en vigor l'article 55.2 del reglament de transport de la Generalitat. Aquesta norma impedeix accedir al transport públic amb patinets elèctrics, motocicletes, monopatins, segways o altres vehicles de naturalesa similar.

 

No obstant això, els ajuntaments que tenen la titularitat del seu servei de transport urbà poden adoptar o no aquesta mesura en els seus serveis. Dins de l'Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), diversos consistoris han decidit no aplicar la prohibició. Entre ells hi ha els de Vilafranca, Vilanova o Cunit, i també el Vendrell.

 

L'alcalde cunitenc, Jaume Casañas, explica que al municipi són pocs els usuaris de transport urbà que accedeixen amb VMP. Remarca que l'incident que va originar aquesta prohibició es va produir perquè una persona va endollar un patinet elèctric a dins dels Ferrocarrils de la Generalitat. «El risc no era pel patinet en sí, sinó per l'ús de l'endoll», apunta el batlle.

 

Per aquest motiu, des de l'Ajuntament han permès que «els tres o quatre» usuaris que porten els VMP al bus puguin seguir fent-ho. El mateix passa al Vendrell, on des del consistori permeten, per ara, que segueixin entrar aquests vehicles al bus. Altres ajuntaments del Baix Penedès sí que han aplicat aquesta prohibició, com ara els de la Bisbal del Penedès o Banyeres.