1 de 10

Investiguen l'accident d'un dron no autoritzat que va caure en una casa a Reus

Segons la Guàrdia Civil, el propietari de l'aparell hauria comès fins a sis infraccions administratives

per Antonio Ramos LlauradĂł, 10 de febrer de 2023 a les 13:53 |

El passat dia 6 de febrer, un veí de Reus, va trobar un dron a la terrassa del seu domicili, en ple nucli urbà de la capital del Baix Camp. L'aeronau recreativa per control remot presentava clars símptomes d'haver patit un accident. Davant això, va avisar la Guàrdia Urbana de Reus, que es va fer càrrec de l'aparell i, davant el risc per a les persones que s'havia provocat, va iniciar les gestions necessàries per identificar el propietari del dron.

 

Després d'una recerca, agents de la Guàrdia Urbana van identificar el propietari i usuari de l'aparell, que va sobrevolar un espai urbà, amb greu risc per a les persones, sense autorització. El dron va resultar ser de caràcter recreatiu, de la marca DJI i model MAVI PRO i presentava greus danys en les seves hèlixs.

 

El propietari del dron va cometre sis infraccions de caràcter administratiu

La policia reusenca va lliurar el dron, amb les dades del propietari, a l'Equip Pegaso del Destacament Fiscal i de Fronteres de la Guàrdia Civil de l'Aeroport de Reus. Després de fer-se càrrec del càrrec, van avisar el CIAIAC (Comissió de Recerca d'Accidents i Incidents d'Aviació Civil), l'organisme encarregat d'investigar accidents aeris ocorreguts en territori espanyol.

 

Simultàniament, els agents de l'Equip Pegaso, van fer un informe en què s'aprecien sis infraccions de caràcter administratiu per part del propietari i usuari del dron, que seran remesos l'Agència Espanyola de Seguretat Aèria (AESA), que és l'organisme responsable de l'ordenació, supervisió i inspecció de la seguretat del transport aeri i dels sistemes de navegació aèria i de seguretat aeroportuària.

ParticipaciĂł