Cau un grup criminal que feia robatoris amb força en domicilis del Penedès

Són quatre persones a les quals es relaciona amb set robatoris, un dels quals a Santa Oliva

Diners i objectes que s'han trobat als detinguts.
Diners i objectes que s'han trobat als detinguts. | ACN
15 de febrer del 2023
Actualitzat a les 12:28h
Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal dedicat als robatoris amb força en domicilis. Es tracta de quatre persones, tres homes i una dona, que no tenien residència fixa a Catalunya. Se’ls relaciona amb fins a set robatoris, en llocs com Santa Oliva, Sant Martí Sarroca, Sitges o Mollerussa.

La principal hipòtesi dels Mossos és que els arrestats treballaven per les màfies del tràfic de marihuana i feien de ‘jardiners’ en diferents plantacions. A dos dels detinguts se’ls atribueixen també delictes contra la salut pública pel cultiu de marihuana. 

Els investigadors apunten que el grup actuava amb una gran mobilitat i feia les entrades a les primeres hores del vespre, aprofitant la foscor. Buscaven cases unifamiliars allunyades dels centres de les poblacions, i forçaven portes i finestres amb diferents eines.

Les detencions es van produir el 6 de febrer, després d’un robatori a Benavent que va acabar en una persecució per l’A-2. El vehicle dels fugitius es va accidentar i els agents van poder detenir dos dels ocupants, a més de trobar al cotxe diverses joies que havien robat. Els altres dos ocupants van fugir corrents, però van poder ser detinguts l’endemà.

En l’escorcoll d’un domicili que feien servir es van trobar diners en efectiu, joies, perfums, robes i motxilles provinents d’altres robatoris. Dos dels arrestats tenien relació amb una investigació paral·lela sobre el cultiu de marihuana en dues naus industrials de Bellvís i Sidamon. Els agents creuen que, un cop desmantellades les plantacions el desembre, el grup va canviar la seva activitat cap als robatoris amb força en habitatges.