Acaben les obres del vial perimetral de la ZAL del Port de Tarragona

L'actuació ha suposat una inversió de 3,3 MEUR i s'ha executat en 15 mesos

El vial perimetral de la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) al Port de Tarragona després de les obres finalitzades.
El vial perimetral de la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) al Port de Tarragona després de les obres finalitzades. | Cedida
23 de febrer del 2023
Actualitzat a les 15:32h
El Port de Tarragona ha acabat les obres del vial perimetral de la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL). L'actuació va començar l'octubre de l'any 2021 i s'ha executat durant quinze mesos. Els treballs ha tingut un cost de 3,3 milions d'euros i han consistit en la construcció de 1.300 metres de carretera, quatre carrils, dos per sentit, amb dues rotondes intermèdies.

Es tracta del primer dels tres projectes d'accessos que connectaran la ZAL a les carreteres de l'entorn. El president del Port de Tarragona, Saül Garreta, ha assenyalat que "és un gran impuls per al desenvolupament d'aquesta nova zona d'activitats portuàries".

La ZAL és un espai d'un milió de metres quadrats i de 250.000 metres quadrats de sostre disponible per acollir inversions empresarials d'alt valor afegit. Ara mateix, s'estan ultimant els treballs finals de les obres del vial perimetral i s'està a l'espera dels tràmits administratius per recepcionar-les.
 

Altres tres projectes d'obres en marxa

A banda, el Port continua amb tres projectes d'obres més. El primer d'ells, és la nova rotonda, que se situarà en l'encreuament entre la C-31B, la TV-3146 i el nou accés a la ZAL. D'aquesta manera, es facilitarà l'entrada de tota mena de vehicles, especialment camions, cap a les empreses logístiques que en un futur s'implantaran en la zona.

L'actuació en aquest encreuament de carreteres connectarà amb el vial perimetral de la ZAL. La Generalitat de Catalunya serà l'encarregada de licitar, adjudicar i executar els treballs. La intervenció suposarà una inversió de 3,4 milions d'euros, que finançarà íntegrament el Port de Tarragona.

Pel que fa a la segona actuació en marxa, es tracta del pas inferior sota la C-31b, la carretera que uneix Tarragona i Salou. És el projecte d'accessos que té per finalitat continuar el vial que ara s'ha finalitzat i que permetrà connectar la ZAL amb el vial de vehicles pesants que dona accés a l'A-7 (vial dels Prats).

L'obra s'ha adjudicat a les empreses Lantania SAU i Roma Infraestructures i Serveis SAU per un import de 5,2 MEUR. Els primers treballs començaran el pròxim març i s'allargaran uns dotze mesos.

Finalment, el Port també treballa en el desviament del canal de drenatge de les aigües pluvials de Vila-seca i de les carreteres A-7, C-31b i TV-3146, el qual està situat a l'espai portuari destinat a acollir la Zona d'Activitat Logístiques. El projecte, que costa 1,2 MEUR, té un termini d'execució de vuit mesos i es preveu que estigui enllestit abans de l'estiu.