Anuncien novetats i les dates de preinscripció per al curs escolar 23-24

El conseller d'Educació ha explicat més detalls sobre el curs vinent

El curs escolar 23-24 presentarà algunes novetats.
El curs escolar 23-24 presentarà algunes novetats. | ACN
24 de febrer del 2023
Actualitzat a les 16:40h
El 91,3% dels grups d'Infantil 3 dels centres públics començaran el curs vinent amb ràtios inferiors a 20 alumnes. Ho ha anunciat el conseller d'Educació, Josep – Gonzàlez Cambray, que ha recordat que l'any passat aquesta xifra va ser del 86,1%.

Alhora, ha indicat que en el cas dels concertats el percentatge serà del 51,3%, una dada significativament superior al 37,2% de 2022. A banda, ha explicat que per primer cop s'establirà una reserva de places diferenciada per a l'alumnat amb necessitats educatives especials i el que presenta una situació socioeconòmica desfavorable.

Tot plegat tenint en compte que l'oferta inicial serà de 3.055 grups d'Infantil 3 i 2.942 de 1r d'ESO. A més, hi haurà nou escoles, instituts i instituts escola nous.

Les dates de la preinscripció escolar

Una novetat destacada de cara al proper curs, són els canvis en la reserva de places per a l'alumnat amb necessitats educatives. Així, s’establirà una diferenciació entre les places que corresponen als nens i nenes que tenen necessitats educatives especials vinculades a l’aprenentatge, i aquelles que són per estudiants que requereixen una especial atenció per motius socieoeconòmics.  

El conseller també ha anunciat les dates i sistema de la preinscripció escolar

La preinscripció de l'alumnat de cara al curs vinent serà totalment electrònica. "Qualsevol família podrà accedir als sistemes d'informació per fer la preinscripció de forma efectiva qualsevol dia de la setmana, a qualsevol hora, amb qualsevol suport informàtic", ha indicat Garcia.

En el cas d'infantil i primària, el període de preinscripció anirà del 6 al 20 de març i en el cas d'ESO, del 8 al 20 de març. La matriculació en tots dos casos serà del 20 al 28 de juny. Garcia ha afegit que també es crearà un sistema electrònic específic per a famílies nouvingudes que arribin fora del termini ordinari.

L'oferta educativa es podrà veure a partir del 3 de març i la definitiva el 9 de juny a la web de preincripció habilitada pel departament d’Educació.