Gran millora: Reparen els parcs infantils de l'Espluga de Francolí

També s'ha obert al públic el nou parc de cal·listènia

Imatge del parc del Novè Centenari
Imatge del parc del Novè Centenari | Cedida
01 de març del 2023
Actualitzat a les 12:21h
L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí ha finalitzat la instal·lació d'un nou parc de cal·listènia, situat al parc del Freginal. També, durant aquestes darreres setmanes s'ha treballat a adequar els parcs infantils del Rovelló, el de la urbanització Carreras, el Castell, el de la plaça del Novè Centenari i el de la plaça Sant Isidre.

El nou parc de cal·listènia ja està obert al públic i està situat a una de les zones interiors del parc del Freginal, substituint l'antiga estructura medieval de fusta. Aquesta instal·lació està formada per un conjunt amb gàbia d'exercicis i amb diferents jocs de barres paral·leles per a la realització de múltiples exercicis esportius a l'aire lliure basats en entrenaments de CrossFit. En aquest mateix parc també s'ha arreglat la tirolina, aquesta presentava desperfectes i estava inutilitzable.

Pel que fa als altres parcs s'han retirat elements que, ni reparant-se, complien amb la normativa actual i també s'han reparat tots aquells que ha estat possible. A banda, s'han instal·lat nous aparells per a poder actualitzar les instal·lacions d'aquests parcs, també s'han instal·lat gronxadors bressol per augmentar la seguretat dels més petits.

Per una banda, al parc infantil del Rovelló, s'han instal·lat nous aparells com gronxadors i estructures de fusta pels infants. Per altra banda, també s'han fet actuacions al parc de la plaça del Novè Centenari, en el qual s'ha substituït el terra per un nou sòl amortidor, de cautxú. En aquest mateix lloc, també s'ha repassat l'estructura i s'ha fet una capa de tint protector de fusta i s'ha pintat de nou.
 

Actuació al Parc del Castell

També s'ha actuat al Parc del Castell, en aquest cas s'ha substituït el tobogan infantil. Així mateix, al parc infantil de la plaça de Sant Isidre i al parc de la urbanització Carreras s'han reparat els elements que presentaven desperfectes i s'han pintat els elements i jocs infantils.

Amb aquestes actuacions, finalitza part de la reparació dels parcs infantils del municipi, a l'espera de millorar la zona d'esbarjo per a gossos de la rambla Lluís Companys amb nous aparells i també millorar el terra del parc infantil de la plaça Sant Isidre.

El nou parc de cal·listènia, conjuntament amb el condicionament dels altres parcs de l'Espluga, ha suposat una inversió de 35.000 euros. Inicialment, la partida pressupostària per aquestes intervencions era de 20.000 euros. Estava previst que aquestes actuacions es fessin abans, però per la situació actual de manca de material no s'ha pogut acabar fins ara.