Prop de 8.000 persones visiten virtualment el Museu del Port en dos mesos

La nova eina de l'equipament cultural es va estrenar a finals de l'any 2022

La visita virtual al Museu del Port es va posar en marxa a finals de l'any 2022.
La visita virtual al Museu del Port es va posar en marxa a finals de l'any 2022. | Cedida
01 de març del 2023
Actualitzat a les 14:02h
El Museu del Port de Tarragona ofereix des de finals de l’any passat una nova eina que permet planificar l’accés al recinte museístic abans de fer la visita presencial. Es tracta d'una visita virtual a través de Google Maps, que es pot consultar a través del següent enllaç. En els primers dos mesos, aquesta eina de difusió cultural ha rebut 7.864 visites.

En aquest sentit, la visita virtual ofereix una simulació d'un espai real composta per una seqüència de vídeos i d'imatges estàtiques que formen una imatge interactiva que el visitant pot controlar mitjançant l'ordinador per veure l'espai en 360 graus.

Aquesta nova eina de difusió del patrimoni portuari arriba després de la renovació integral del Museu del Port de Tarragona, que es va fer l'any 2021. El nou i modern espai museístic, a banda d’exposar el fons patrimonial portuari, manté una nova oferta museogràfica emocionant gràcies a avançats mitjans audiovisuals i interactius.
 

La visita virtual permet el potencial visitant fer-se una idea general del Museu

El nou recurs possibilita planificar la visita presencial amb antelació, fent-se una idea general dels continguts així com observar alguns dels objectes exposats captant l’atenció d’aquells aspectes que es vulguin contemplar en la posterior visita presencial. Mai substitueix la visita presencial, però incentiva el visitant a desplaçar-se al lloc consultat.

El Museu del Port presenta un recorregut per la història del Port de Tarragona a través del temps, des que els romans hi desembarcaren fins a l'actualitat. La vida als molls, els tipus de pesca, les activitats esportives, les embarcacions i les mercaderies vinculades al Mediterrani també hi són representades.