Descobreixen la primera criptogranja il·legal en un polígon de Tarragona

L'elevat consum d'electricitat en una connexió punxada va fer sospitar la companyia elèctrica

Les criptogranjes són molt cares de mantenir.
Les criptogranjes són molt cares de mantenir. | TarragonaDigital
03 de març del 2023
Actualitzat a les 10:10h
La Policia Nacional ha descobert i desmantellat la primera mina de criptomonedes a la demarcació de Tarragona. Concretament, la van descobrir a Gandesa, després de detectar que un espai estava punxant la llum pública.

Els fets es remunten al passat mes de febrer. La companyia elèctrica va avisar a la policia que estava detectant una important quantitat de llum defraudada en una nau del polígon de Gandesa. Sospitant que podria tractar-se d'una nova plantació interior de marihuana, van donar l'avís a la policia.

Una cripogranja, però, és el que van acabar trobant quan van iniciar la investigació i van comprovar que els indicis que hi havia no es corresponien en una plantació de marihuana.

Criptogranja en un polígon de Gandesa

Els agents de la Policia Nacional van accedir a la nau industrial de Gandesa i van trobar unes grans instal·lacions, plenes d'equipament tecnològic, que estaven 'minant' criptomonedes.

Aquesta és una pràctica molt cara de dur a terme i de fet durant la inspecció la policia va intervenir 43 equips que superaven els 50.000 euros de valor, a més a més d'altres aparells electrònics.

La instal·lació també comptava amb potents elements de refrigeració i ventilació per poder funcionar correctament. Tot, però, funcionava amb la llum punxada. De fet, des de la mateixa companyia elèctrica van assegurar a la policia que dur a terme aquesta tasca pagant l'electricitat, faria poc rendible l'activitat per l'elevat preu que té l'energia.

Treballaven les 24 hores del dia 'minant' criptomonedes, i a la vegada els equips de ventilació industrials i refrigeració consumien una gran potència elèctrica que va fer saltar les alarmes de la companyia.

Després de la investigació, la policia va poder certificar que el propietari de la nau industrial era el responsable d'aquesta criptogranja, pel qual se li va imputar un presumpte delicte per punxar la llum. La investigació, però, continua oberta a l'espera de l'anàlisi del material decomissat.