Terminis i passos: Comença la preinscripció escolar a Reus

El procés arrenca aquest pròxim dilluns en educació infantil i primària, mentre que dimecres ho farà en secundària

La preinscripció escolar arrenca aquesta pròxima setmana.
La preinscripció escolar arrenca aquesta pròxima setmana. | Martí Albesa
03 de març del 2023
Actualitzat a les 14:04h
Aquesta pròxima setmana arrencarà la preinscripció escolar a tot Catalunya. Dilluns 6 de març començarà la preinscripció d’I3 a 6è de primària, mentre que el dimecres 8 de març ho farà la d’Educació Secundària Obligatòria. En ambdós casos, el termini per fer-ho finalitzarà el dilluns 20 de març.

Per conèixer com funciona el procés, el calendari, la documentació necessària, els criteris de prioritat d'ordenació de les sol·licituds i el procés d'assignació de places, entre altres qüestions, l'Ajuntament de Reus ha habilitat una pàgina web que es pot consultar al següent enllaç.
 

Tornen a baixar les ràtios

Aquest divendres, s’ha publicat l’oferta oficial inicial i es confirma una nova baixada de ràtios: 19 places per grup a l’escola pública i 20 o 23 per grup als centres concertats. Aquesta oferta diferencia entre places per alumnat ordinari i places per alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu.

Com ja va passar a la preinscripció de l’any passat, la reserva de places per aquesta tipologia d’alumnat serà vigent fins al 31 d’agost, moment en què passaran a ser ordinàries. Les llistes d’espera seran vigents fins al 4 de setembre.

L’oferta definitiva es publicarà el 9 de juny i el dia 12 del mateix mes és quan se sabran les assignacions de places. Posteriorment, caldrà formalitzar la matrícula entre el 20 i el 28 de juny directament al centre escolar.
 

Un grup menys d'I3 a l'Escola Sant Bernat Calvó

La disminució de l’alumnat que ha de presentar sol·licitud de preinscripció a I3 a l’oferta inicial ha provocat l'eliminació d'una línia d'I3 a l’escola Sant Bernat Calvó, mantenint-se operatius 47 grups. Quant a 1r d’ESO  l’oferta surt en funció de les necessitats d’escolarització per l’alumnat de 6è de primària i les seves adscripcions, de manera que els instituts públics surten amb una oferta de 4 grups i una ràtio diferenciada.

Les escoles concertades amb continuïtat i l’Institut Escola Pi del Burgar també fan una oferta de places, ja que la ràtio de primària a ESO passa a ser de 25 a 30 places per grup de manera generalitzada.
 

Informació a la les famílies des de la Regidoria d'Educació

Des de la Regidoria d’Educació s’han enviat 2 comunicats a les famílies que s’han de preinscriure a I3 per correu electrònic. Se’n va enviar un primer per avisar que començaven les jornades de portes obertes i la setmana passada un segon per recordar les dates de presentació i avisar que es podien consultar les actualitzacions del procediment.

També s’han fet dues sessions  informatives  telemàtiques  i  tres de presencials  per orientar a les famílies en la tria d’escola i explicar el funcionament del procediment.

La preinscripció s'ha de fer manera telemàtica

La sol·licitud es continua presentant directament en línia, però si una família necessita acompanyament, pot demanar cita al centre que demani en primera opció o bé a l’oficina municipal d’escolarització. Aquest sistema comporta també que les famílies ja no hagin de portar fotocòpies o altres documents, ja que es pot fer una consulta interadministrativa.

Finalment, a la web municipal, a l’apartat de calendari de preinscripció, també hi ha publicades les dates de presentació de sol·licituds per la resta d’ensenyaments, com el de les escoles bressol (del 8 al 19 de maig), els cicles formatius de grau mitjà per alumnat de 4t d’ESO (del 12 al 18 d’abril) o el batxillerat (del 19 al 25 d’abril).