Calafell fomentarà l'adopció de gossos per protegir dones maltractades

El consistori ha preparat dos programes que es vinculen al nou centre d’adopció de gossos

Un gos al nou centre d'adopció de Calafell.
Un gos al nou centre d'adopció de Calafell. | TGNDigital
08 de març del 2023
El nou centre d’adopció de gossos de Calafell ja és una realitat des del passat 1 de març, dia en què va obrir les portes juntament amb el refugi de gats. El centre per a gossos és un espai de mil metres quadrats situat al Parc Empresarial amb capacitat per a 67 animals. La seva prioritat, tal com expliquen des del consistori, és aconseguir el màxim d’adopcions de gossos que hagin recollit al carrer i no s’hagi trobat propietari.
 
Per aquest motiu, des de l’Ajuntament han engegat dos programes amb els quals es vol donar sortida a aquells gossos que normalment tenen més problemes per ser adoptats. Bàsicament són “els que tenen més edat i els que estan catalogats com a potencialment perillosos”, explica la primera tinent d’alcalde, Helena Rubio.
 

Seguretat per a dones maltractades

En el cas dels gossos potencialment perillosos, el consistori vol fomentar que puguin ser adoptats per dones que hagin estat víctimes de la violència masclista. És un projecte que es treballa conjuntament amb la regidoria de Benestar i amb el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD).
 
“Mitjançant un educador, es miraria que aquests animals poguessin donar seguretat a dones que hagin patit maltractaments”, explica Rubio. En cap cas això vol dir que els gossos siguin ensinistrats per atacar, sinó que el seu objectiu seria que les dones “agafin confiança i seguretat amb la companyia de l’animal”.
 

Gossos de companyia per a la gent gran

Pel que fa als gossos de més edat, que tampoc són dels preferits quan es vol adoptar un animal, el municipi creu que poden fer companyia a persones grans que viuen soles. Tal com explica Rubio, aquesta opció aniria relacionada amb el servei ‘Bon dia’ que s’ofereix juntament amb la Fundació Santa Teresa del Vendrell, i mitjançant el qual es manté un contacte periòdic amb diferents avis que viuen sols.
 
“A més de fer-los companyia, seria una manera de promoure que els avis surtin de casa sovint i interactuïn amb altres persones”, afegeixen des del consistori. Ambdós programes s’han començat a desenvolupar amb la idea que es puguin obtenir els primers resultats aquest mateix any.