El Morell renovarà la gespa del camp de futbol municipal aquest estiu

La superfície actual de gespa artificial es va instal·lar l'any 2006 i necessita una renovació total

06 de març del 2023
Actualitzat a les 15:26h
Els treballs de substitució de la gespa del camp municipal del Morell es faran durant l'estiu.
Els treballs de substitució de la gespa del camp municipal del Morell es faran durant l'estiu. | Cedida
L'Ajuntament del Morell ha aprovat el projecte de renovació de la gespa del camp de futbol municipal. Està previst que l'actuació s’executi durant els mesos d'estiu, quan hi ha una menor activitat a l'equipament. En aquest sentit, la regidora d'Esports Judit Fernández, ha indicat que "és el millor moment per fer-ho, amb marge suficient per completar els treballs abans de l’inici de la nova temporada".

L'alcalde del municipi, Eloi Calbet, ha assenyalat que "es tracta d’una inversió important en l’àmbit esportiu, i molt necessària, perquè l’estat actual de la gespa artificial, instal·lada l'any 2006, requereix una renovació total".
 

Les actuacions previstes

Els treballs contemplen la substitució de la gespa artificial actual, a més d’ampliar la mida actual del camp per tenir les dimensions reglamentàries de 105×63 metres que marca el Consell Català de l’Esport, amb marcatge per a futbol 11 i dos camps transversals de futbol 7.

També està previst reparar el paviment de formigó perimetral i la substitució dels canons de reg situats a les bandes per aspersors emergents. A més, la gespa actual es desmuntarà i es traslladarà a una planta especialitzada per separar els seus components i reciclar-los.
 

Un equipament amb menor impacte mediambiental

La proposta del nou paviment redueix l’impacte ambiental del camp actual amb la instal·lació de gespa artificial la base de la qual està feta amb materials reciclats. A més, el projecte conté l’existència d’un dipòsit per emmagatzemar l’aigua de pluja recollida al canal lateral del camp, cosa que permetrà reduir el consum d’aigua potable pel reg i reduir la temperatura del nou paviment.

Així, s’estima que el consum d’aigua de regatge per baixar la temperatura del camp de futbol es podrà reduir un 50% o més, donada la poca absorció de calor del sistema previst. Tot plegat, suposen unes prescripcions tècniques que s’avancen a la futura normativa europea.