L'Aeroport de Reus, reconegut com el millor d'Europa de la seva categoria

El Consell Internacional d'Aeroports també l'ha guardonat amb la menció a l'aeroport a través del qual és més fàcil viatjar

L'Aeroport de Reus ha estat guardonat com el millor d'Europa de menys de 2 milions de passatgers
L'Aeroport de Reus ha estat guardonat com el millor d'Europa de menys de 2 milions de passatgers | Laia Solanellas
07 de març del 2023
Actualitzat a les 11:22h
El Consell Internacional d'Aeroports ha reconegut el de Reus amb el títol de "millor aeroport d'Europa de menys de dos milions de passatgers". També se l'ha reconegut amb la menció a l'aeroport a través del qual és més fàcil viatjar. És el segon any consecutiu que la infraestructura reusenca rep un reconeixement del Consell Internacional d'Aeroports.

Aquest consell és un organisme que integra aeroports d'arreu del món i altres agents del sector de l'aviació. Actualment, el formen 712 membres que operen 1.925 aeroports a 171 països. L'edició anterior dels premis va destacar tenir les "millors mesures d'higiene" d'Europa en relació amb la lluita contra la covid-19. Des d'Aena es destaca que, totes aquestes mencions, provenen de les valoracions que fan els passatgers a les enquestes del Programa de Qualitat del Servei Aeroportuari.

Es tracta d'un pla global d'avaluació a partir de la comparació dins de la indústria aeroportuària. En concret es compara per categories, en funció del volum de passatgers que passen per cada aeroport. A través de les enquestes es valoren aspectes com la facilitat d'accés, l'estat de les instal·lacions, l'amabilitat del personal, la seguretat o el temps d'espera al control de seguretat.

El director de l'Aeroport de Reus, Juan Crespo, considera que "aquest premi és el resultat de les inversions realitzades durant els últims anys per modernitzar l'edifici terminal". Unes inversions que volen dotar-lo "de millors serveis per als seus usuaris".

Alhora, subratlla, "suposa un reconeixement a l'esforç de tot el personal de l'aeroport així com al dels operadors turístics i agents econòmics del territori per convertir el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre en una destinació de primer nivell".