Torredembarra estrenarà nova biblioteca a Baix a Mar abans de Sant Jordi

El nou equipament s'ubica en un local municipal del carrer del Carreró

La nova Biblioteca de Baix a Mar s'ubica en un local municipal del carrer del Carreró.
La nova Biblioteca de Baix a Mar s'ubica en un local municipal del carrer del Carreró. | Ajuntament de Torredembarra
TarragonaDigital
13 de març del 2023
Actualitzat a les 14:45h
Torredembarra estrenarà biblioteca aquest Sant Jordi, segons ha confirmat l'Ajuntament aquest dilluns. El nou equipament s'ubicarà a Baix a Mar, ja que la biblioplatja, instal·lada des del 2001 a l’antic edifici del Pes, es traslladarà al local de propietat municipal del carrer del Carreró. D'aquesta manera esdevindrà un servei més actiu i més proper a les necessitats dels veïns i veïnes del barri.

Aquest dilluns al matí s’ha presentat el projecte de la Biblioteca de Baix a Mar, en un acte que ha comptat amb la participació de l’alcalde, Eduard Rovira, la regidora d’Educació i Biblioteca, Maria Gual, i la directora de la Biblioteca Mestra Maria Antònia, Ana Merino.
 

Una inversió de 54.000 euros per deixar enllestit l'espai

L’alcalde, Eduard Rovira, ha manifestat que el barri de Baix a Mar necessitava disposar d’un equipament amb un millor servei per als veïns i les veïnes, amb un equipament de referència. Així, els anys 2021 i 2022 ja es van invertir prop de 24.000 euros en millorar l'accessibilitat del local, amb una rampa d'accés i un bany adaptat, i la climatització.

Enguany, la inversió serà de 20.000 euros, que es destinaran a una renovació de la il·luminació i unes noves cortines. Finalment, es preveu que el 2024 es completin les actuacions amb 10.000 euros en nou mobiliari, completant-se així el projecte d'interiorisme.
 

Un espai diàfan, adaptable a les necessitats

La previsió és que el nou equipament obri portes el pròxim mes d'abril. En aquest sentit, el local en què s'ubicarà la nova biblioteca és un espai diàfan que es pot adaptar a les diferents activitats que s'hi hagin de fer. A més, es donarà personalitat al local amb decoració temàtica com ara eines marineres utilitzades al barri, imatges de gent de Baix a Mar i una caseta de bany de fa un segle, entre d’altres.

L'objectiu és que la Biblioteca de Baix a Mar pugui tenir un horari més ampli d’atenció al públic. La directora de la Biblioteca Mestra Maria Antònia, Ana Merino, ha destacat que el fons del nou equipament s'especialitzarà en temes mariners, comptant amb un fons d'uns 2.000 exemplars.

En aquest sentit, s'ha rebut una subvenció dels fons europeus Next Generation que ha permès comprar nous llibres.
 

Trobada amb l'Associació de Veïns Sant Joan de Baix a Mar

Pròximament, el consistori mantindrà una reunió amb l’Associació de Veïns Sant Joan de Baix a Mar per explicar-los el projecte i rebre suggeriments. Així mateix, aquest dissabte 18 de març es durà a terme un acte públic obert a la ciutadania.

A les 11 hores, es presentarà el projecte d’interiorisme, realitzat per Àngela Pijuan, mentre que a les 12 hores es farà una sessió de contes infantils amb Agus Farré. Les reserves s'han de fer al telèfon 667 171 291.