L'Arboç contracta dos agents cívics per lluitar contra l'incivisme

Informaran de les diferents normatives d'ús de l'entorn urbà o el reciclatge

Els agents cívics que s'han contractat a l'Arboç.
Els agents cívics que s'han contractat a l'Arboç. | Ajuntament de l'Arboç
15 de març del 2023
Actualitzat a la 13:56h
L'Ajuntament de l'Arboç ha contractat dos agents cívics dins del pla de xoc per lluitar contra l'incivisme, sorgit d'una moció presentada al ple pel grup municipal CLAM. El pla té l'objectiu de "corregir diferents comportaments o faltes d'alguns ciutadans i persones que estan de pas per la vila", expliquen des de l'Ajuntament.

Els dos agents cívics contractats tenen com a missió informar els veïns i visitants sobre les diferents normatives d'ús de l’entorn urbà o sobre com fer correctament el reciclatge. Són figures que no tenen un component sancionador, sinó més aviat educador, sensibilitzador i informador. "Fins i tot poden fer de mitjancer en petits conflictes que no necessitin actuacions especials", afegeixen des del consistori.

Els agents tindran tota la informació per resoldre dubtes sobre el reciclatge i separació de residus, els drets i deures dels propietaris d'animals, les ordenances municipals i altres normatives i conductes. També poden oferir informació sobre ajuts de serveis socials o plans d'ocupació.