Comencen els primers actes previs de la Festa de la Mar de Calafell

La presentació oficial de l'esdeveniment es farà el 31 de març

Calafell acollirà el juny la Festa de la Mar.
Calafell acollirà el juny la Festa de la Mar. | Cedida
16 de març del 2023
Actualitzat a la 13:32h
Calafell acollirà entre els dies 8 i 11 de juny la sisena edició de la Festa de la Mar de Catalunya, que es va presentar als mitjans el passat febrer. Es tracta d'un esdeveniment que organitza l'Ajuntament de Calafell, l'Associació Patí Català de Calafell, la Vela Llatina Carlos Barral, la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial (FCCPMF), i la Comunalitat de Calafell, amb el cofinançament de la Diputació de Tarragona.

Tot i que la festa es farà al juny, des d'aquest mes de març ja hi haurà actes previs que es faran al municipi. Així, els dies 10 i 24 de març, la Destil·leria de Calafell acollirà dues xerrades, la primera sobre la 'Travessia atlàntica en vela llatina' i la segona sobre 'El futur de la nostra mar'. El dia 31 de març es farà la presentació oficial de la festa a Calafell, al Cinema Iris.

Ja el 13 d'abril, el mateix Centre Cívic Cinema Iris acollirà una xerrada de Proactiva Open Arms, que acompanyarà una exposició i un documental. El 21 d'abril es farà un recital de poemes i música, en el marc de la diada de Sant Jordi, i el dia 29, una conferència del meteoròleg de TV3 Tomàs Molina al Centre Cívic Montse Civit.

El maig està prevista una xerrada sobre el vocabulari mariner del Penedès, un programa d'exposicions i la presentació de publicacions relacionades amb el mar. Per als quatre dies de la Festa del Mar s'espera l'arribada de prop de 200 embarcacions històriques, clàssiques i tradicionals, provinents d'altres ports de la península, les Illes Balears o el sud de França. La festa es concentrarà als ports de Segur de Calafell i Coma-ruga, i al front marítim de Calafell.