Convoquen una marxa lenta fins al Parlament per reclamar la gratuïtat de tota la C-32

El Pacte del Penedès Marítim lamenta la manca de resposta per part de la Generalitat

La marxa lenta que es va fer per la C-32 el passat febrer.
La marxa lenta que es va fer per la C-32 el passat febrer. | ACN / Albert Segura
21 de març del 2023
Actualitzat a les 12:18h
El Pacte del Penedès Marítim ha convocat una marxa lenta en direcció a Barcelona pel pròxim dimecres 29 de març per reclamar de nou la gratuïtat del peatge de Vallcarca de la C-32 pels viatges recurrents. La marxa lenta arribarà fins al mateix Parlament de Catalunya, per fer sentir el malestar del territori. 

Ajuntaments, consells comarcals, empresaris, sindicats i altres agents del Penedès es mostren decebuts amb la manca de resposta de la Generalitat a les seves peticions. El passat 5 de febrer ja van fer un primer acte de protesta, amb una marxa lenta que va col·lapsar la C-32. En aquell moment van avançar que, si no hi havia un canvi de postura en el Govern català, farien una nova marxa lenta, aquest cop ja a Barcelona.

La demanda d'una reunió urgent amb el Departament de Territori per tractar aquest tema no ha obtingut cap resposta. Alhora, l'esmena presentada als pressupostos per incloure una partida de quinze milions d'euros amb la qual es podria impulsar aquesta mesura va ser rebutjada. Per tot això, el Penedès Marítim ha decidit convocar la nova protesta pel pròxim dimecres 29 de març, per donar visibilitat a les seves reivindicacions.

El que es demana és que s'apliqui també al peatge de Vallcarca el que des del passat 2 de març es fa al de Cubelles. És a dir, que els viatges recurrents (els que es fan en un màxim de 24 hores amb sortida i arribada al mateix lloc) siguin gratuïts, mitjançant l'aplicació Awai o la Via-T.

La marxa del 29 de març sortirà a les deu del matí de davant del Carrefour del Prat de Llobregat, passarà per les rondes i agafarà la sortida 21 a Ciutat Vella, per anar des del Passeig de Colom fins al Parlament. Des del territori s'ha fet una crida a la ciutadania per participar en la protesta.