Un total de 35 persones van fer treballs en benefici de la comunitat el 2022 al Vendrell

Es tracta d'una alternativa a la presó que afavoreix l'educació i la inserció social de les persones penades

Vista del Vendrell.
Vista del Vendrell. | TGNDigital
Redacció
21 de març del 2023
Actualitzat a les 16:39h
Un total de 35 persones van fer treballs en benefici de la comunitat el 2022 al Vendrell. La regidora de Cohesió Territorial, Bàrbara Peris, ha fet una valoració d'aquesta iniciativa que s'emmarca en un acord de col·laboració entre l'Ajuntament i el Departament de Justícia de la Generalitat. La xifra és molt similar a la de l'any 2021, quan van ser 37 les persones que van fer aquestes tasques.

Aquests treballs són una alternativa a la presó que té com a objectiu afavorir l'educació i la inserció social de les persones penades, per reparar el dany que han causat. El consistori i el jutjat acorden l'assignació dels treballs segons les habilitats de cada persona. Unes tasques que es poden fer en diferents àmbits, com ara la neteja de camins, el manteniment d'edificis municipals, la pintura de bancs, o la retirada de residus.

Aquestes 35 persones van dedicar un total de 3.160 hores a fer aquests treballs el 2022, repartides en 1.081 jornades. Peris ha avançat que el consistori vol mantenir aquest programa durant el present any per fer "tasques de manteniment i de pintura semblants a les que ja s'han fet".