1 de 10

Viñuales marca les línies mestres del seu projecte: «Posar les persones al centre»

El candidat socialista a l'alcaldia de Tarragona ha pronunciat una conferència de ciutat davant més de 400 persones al Campus Catalunya de la URV

Més de 400 persones han omplert l'Aula Magna del Campus Catalunya de la URV. | PSC Tarragona
per Antonio Ramos Llauradó, Tarragona | 27 de març de 2023 a les 21:50 |
Rubén Viñuales, candidat del PSC a l'alcaldia de Tarragona, ha posat el colofó a la precampanya amb una conferència a l'Aula Magna del Campus Catalunya de la URV. Davant més de 400 persones, entre representants de la societat civil, ciutadans i membres de la llista electoral, Viñuales ha desgranat les línies mestres del seu projecte polític.Entre altres, han assistit a l'acte el subdelegat del govern espanyol, Santi Castellà; la candidata del PSC de Reus, Sandra Guaita; el director de Desenvolupament Corporatiu del Port, Joan Basora; el president de la FAVT, Alfonso López; el sindicalista Ángel Martín de Sande; o el president del TGN Bàsquet, Josep Maria Adam.

L'acte ha comptat amb la número 2 de la llista, Montse Adan, com a presentadora. Després d'una intervenció inicial, ha fet una entrevista a Viñuales, que, entre altres respostes, ha assegurat que "Tarragona no té rumb i jo vull proposar solucions".

 

"Volem una Tarragona ambiciosa, que torni a posar les persones al centre de les decisions"

El cap de llista socialista ha assegurat que "volem una Tarragona ambiciosa, que torni a posar les persones al centre de les decisions. No podem parlar de grans projectes, si no solucionem les necessitats reals de la gent". En aquest sentit, el seu projecte es basa en sis pilars: millora de l'espai públic, serveis socials, neteja, habitatge, treball digne i seguretat".
 
En aquest sentit, durant la seva intervenció, Rubén Viñuales ha desenvolupat els diferents àmbits del seu projecte. Entre altres propostes destacades, la conversió del carrer del Mar en una rambla, desmantellant les vies de tren en desús, i construir una segona Rambla de Ponent al Vial Josep Tarradellas, que uneix Campclar amb Bonavista.

 

Creixement sostenible de la ciutat: el nou POUM

Viñuales ha afirmat que Tarragona necessita créixer de manera sostenible i sostinguda, "elaborant un nou POUM que plantegi de la creació de nous barris, de forma repartida per la ciutat i protegint les grans zones verdes de la ciutat".

El candidat del PSC aposta perquè el creixement vagi acompanyat d'un elevat nombre d'habitatges públic, tant de lloguer com de venda, especialment destinats a sectors en perill d’exclusió, com la gent gran o la joventut.
 
En aquest sentit, considera que també s'ha de treballar en nous espais verds que cohesionin la ciutat com el Ponent Verd, al Vial Josep Tarradellas, o l'Horta Gran. En aquest sentit, també ha destacat la urgència de canvis urbanístics per potenciar el comerç local de proximitat.

Aquests es durien a terme a través de tres fases amb els eixos Illa Corsini i Rambla Nova, Unió i Apodaca, amb la reforma de la plaça Prim, i l’arranjament i humanització del carrer Reial i la Rambla Vella.
 

La mobilitat: aposta per la gratuïtat de l'autobús

Un dels altres aspectes que ha destacat és la necessitat de ser una ciutat referent en la mobilitat sostenible, posant sobre la taula la gratuïtat de l'autobús per als tarragonins empadronats. Sobre aquesta proposta, que els socialistes van portar en el seu programa de l'any 2019, ha reconegut que en el seu moment "estava equivocat" per rebutjar la mesura.
 

Rubén Viñuales ha explicat el seu projecte de ciutat en una conferència. Foto: PSC Tarragona"A Tarragona, l'autobús és el mitjà de transport públic per excel·lència i el pot agafar tothom", ha dit Viñuales. El cap de llista socialista ha afegit que "amb la creació de l'intercanviador de Battestini i l'aposta per la gratuïtat del servei, hi haurà una revolució de la mobilitat a la ciutat amb línies millor connectades i amb més freqüències".

En aquest àmbit, ha afegit que també vol una Tarragona que cuidi de l’espai públic amb dos plans anuals: un pla d'asfaltatge que millori la mobilitat i un pla de voreres que millori l'accessibilitat. Així mateix, Viñuales s'ha compromès a fer una ciutat més cuidada, amb un nou contracte de la neteja amb millors serveis i el programa 'PAM a PAM'.
 

Més agents de la Guàrdia Urbana i una comissaria a Ponent

Viñuales aposta fort per la seguretat ciutadana i ha afirmat que "seguretat és democràcia", un aspecte que, a parer seu, l'esquerra oblida de vegades. "Cal apostar per un canvi de model amb la utilització de les noves tecnologies amb noves unitats de la Guàrdia Urbana (ampliar la patrulla canina i incrementar la unitat d'intervenció ràpida)", ha proposat.

També, ha destacat la necessitat d'ampliar la plantilla del cos i fomentar la proximitat, amb patrulles a peu i amb noves comissàries a Ponent, Sant Pere i Sant Pau i Llevant, aquesta a l'estiu.
 

Oportunitats laborals

Viñuales també vol aconseguir que Tarragona sigui una ciutat que genera oportunitats laborals dignes. "Tarragona necessita un nou model econòmic, per generar llocs de treball de qualitat i riquesa. Som progressistes perquè volem redistribuir la riquesa que genera la ciutat, sense riquesa ni creixem, no es pot redistribuir", ha dit.

Aquest nou model s'ha batejat com el de les tres T: tecnologia, talent i turisme. Viñuales vol crear un barri tecnològic a l'actual polígon Francolí, que permetria atraure empreses vinculades al sector. Pel que fa al talent, l’alcaldable del PSC aposta per la transferència de coneixement amb la URV, treballant de forma més estreta.

Finalment, també defensa la desestacionalització del turisme i la promoció exterior: "Hem de recuperar estand propi a fires de turismes, apostant pel turisme cultural i patrimonial, i també per l'esportiu". En aquest àmbit, proposa una nova ruta turística per la part baixa amb la recuperació de les Fonts dels Lleons i les Termes de Sant Miquel.

Així mateix, també hi ha la voluntat de generar noves sinergies amb les federacions catalanes i espanyoles, perquè la ciutat esdevingui seu de diferents esdeveniments esportius, tant a un alt nivell, com sobretot per l’aposta de l’esport base.
 

"Una ciutat viva els 365 dies de l'any"

Per últim, el candidat socialista ha remarcat la Tarragona que gaudeix: "Hem d’aconseguir una ciutat viva els 365 dies de l'any. L'aposta per la cultura és una aposta per la qualitat de vida, de cohesió social, però també per una economia emergent que genera llocs de treball de qualitat".

En aquest sentit, Viñuales defensa que Tarragona esdevingui capital cultural del Mediterrani amb una ferma aposta pel Carnaval, a través d'un augment del pressupost i de la mà de les entitats, convertint aquesta celebració en la festa d’hivern de la ciutat.

També, vol potenciar altres festivals de la ciutat com Tarragona Sona Flamenc o el Festival d'Estiu. Pel que fa a les festes de Santa Tecla i Sant Magí, vol un increment en la programació, amb més diversitat de l'oferta musical i cultural i una ampliació dels diferents espais per tota la ciutat.
 

"Una aposta per l'àrea metropolitana de Tarragona"

Finalment, el gran compromís de Viñuales és "revertir el govern nefast d'aquests quatre anys" amb un fort impuls per l'àrea metropolitana de Tarragona: "És el nostre compromís. Els problemes que tenim són supramunicipals, i hem d’aconseguir que les solucions també ho siguin".

Aquesta àrea metropolitana, ha assenyalat, "ha de començar amb la gestió del transport públic i la mobilitat, que pateix de greus mancances al territori. Molt especialment vinculat a la gent jove".
 

La llista de Viñuales per guanyar les eleccions

El passat divendres, l'assemblea del PSC de Tarragona va validar la llista electoral amb què els socialistes concorreran a les eleccions municipals del 28 de maig. Rubén Viñuales encapçala una candidatura en què repeteixen en posicions de sortida els actuals regidors Berni Álvarez (3) i Sandra Ramos (4).

La número 2 de la candidatura és la directora de Port-Ciutat, Montse Adan, mentre que el 5 és Nacho García, cap de gabinet de la subdelegació del govern espanyol. En la posició 6 s'ha incorporat Isabel Mascaró, executiva d'Agbar i el 7 és l'actual assessor del PSC a l'Ajuntament, Guillermo García.
 
Un dels noms més destacats és el de Sonia Orts, actual regidora no adscrita i persona de confiança de Rubén Viñuales en la seva etapa a Ciutadans. Orts és la número 8 de la llista i la seva elecció ha creat algunes controvèrsies entre els socialistes. Els primers 10 llocs de la candidatura es completen amb Cecilia Mangini i Valle Mellado.

L'exalcalde Josep Félix Ballesteros tanca simbòlicament la llista electoral del PSC. Cal destacar que la candidatura compta en les últimes posicions amb els encara regidors Begoña Floria, Pau Pérez i Francesc Roca. Pel que fa a Mario Soler, aquest 2023 va com a número 11 de la llista.
Participació