«Una finestra lúdica per donar respostes»: Així és el nou Espai Jove que s'obrirà a Valls

L'obertura de l'equipament serà tot just després de Setmana Santa

Imatge de l'entrada de l'Espai Jove
Imatge de l'entrada de l'Espai Jove | Cedida
28 de març del 2023
L'Espai Jove de Valls ja és una realitat. A pocs dies de recepcionar l'obra, l'Ajuntament de Valls ultima els detalls per a l'obertura del nou equipament, situat en ple centre històric de la ciutat. Entrarà en funcionament passat Setmana Santa, i segons assegura Bàrbara Flores, regidora de Joventut del consistori, "suposarà un salt qualitatiu en les polítiques de joventut a la capital de l'Alt Camp".

Les obres han comptat amb un pressupost de 242.000 euros i han durat poc més d'un any. Flores destaca a TarragonaDigital que l'equipament "ha de convertir-se en centre de referència d’activitats juvenils i punt de trobada de col·lectius i entitats". Per aquest motiu, s’ha projectat com un espai diàfan i accessible, connectat a la via pública i obert a tot l’entorn de l’aparcament de Ca la Mateueta i la plaça de les Escudelles.
 

«Ens l'hem de fer nostre»

L'actual Espai Jove és fruit de la participació i implicació d'entitats i joves de la ciutat. A través d'un procés en xarxa, s'han recollit les propostes i les necessitats dels col·lectius joves, per tal de plasmar-les en el nou equipament. Per aquest motiu, la funcionalitat de l’equipament, tant en el seu disseny com en els materials i el mobiliari, és un dels punts que el projecte ha tingut més en compte, amb espais diàfans i polivalents.
 

Imatge de l'interior de l'equipament Foto: Cedida


A la vegada, s’ha contemplat que l’equipament pugui funcionar independent de la zona tècnica per tal que els joves i les entitats juvenils hi puguin accedir i fer-ne ús fins i tot quan l’àrea d’administració està tancada. A més, en les mateixes sales principals també s’han previst espais de magatzem perquè les entitats juvenils hi puguin guardar el seu material amb l’objectiu que l’Espai Jove es converteixi en el centre de les seves activitats.

Bàrbara Flores conclou que en les properes setmanes es donarà a conèixer la programació que servirà per "arrencar la vida de l'equipament, posar-lo en funcionament i que ens el fem nostre".