TGN inverteix 3,5 MEUR en equipaments esportius en quatre anys

En el balanç de mandat, la consellera María José López ha recordat que també s'han destinat 4 milions d'euros en subvencions a entitats esportives

El Palau d'Esports de Tarragona va acollir la Lliga Catalana ACB el passat mes de setembre.
El Palau d'Esports de Tarragona va acollir la Lliga Catalana ACB el passat mes de setembre. | M.A. Chazo/FCBQ
28 de març del 2023
Actualitzat a les 14:12h
La Conselleria d'Esports de l'Ajuntament de Tarragona ha invertit més de 3,5 milions d'euros en la millora i la creació d'equipaments esportius públics durant aquest mandat, segons ha explicat la consellera María José López. Aquesta inversió inclou actuacions ja executades i altres accions que actualment es troben en procés.

López ha tret pit de l'increment d'abonats al Patronat Municipal d'Esports de Tarragona (PMET), que ara en té 8.884, un 14,4% més respecte del 2019. Paral·lelament, la consellera ha detallat que Tarragona Esports ha destinat aquest mandat 4 MEUR en ajudes i subvencions adreçades a entitats i clubs esportius de la ciutat.  
 
"Aquestes xifres evidencien la ferma aposta d'aquest govern municipal pel foment de l'esport, sobretot pel que fa a l'esport base. Tarragona és una ciutat que estima l'esport i hem posat en marxa una política esportiva de proximitat i d’acompanyament a clubs i entitats", ha destacat López.

La consellera ha assegurat que "aquest govern municipal ha apostat fermament pel foment de l'esport, per garantir a tothom l'accés a la pràctica esportiva. Hem invertit com mai en la millora i la creació d'instal·lacions esportives públiques, així com en l'aportació d'ajudes i subvencions a entitats i clubs de la ciutat".
 

Les inversions en esports durant el mandat 2019-2023

Els més de 3,5 milions d’euros destinats a equipaments esportius públics han permès que "els sis complexos esportius municipals van rebre l'any passat el Segell de Qualitat del Sistema Esportiu Català que atorga el Col·legi de Professionals de l’Activitat Física i de l’Esport", ha destacat la consellera d’Esports.  
 
En aquestes inversions s'inclouen els 392.000 euros destinats a l’adequació del camp de rugbi de l’Anella Mediterrània, els 275.000 euros per la substitució del sostre, el paviment i l'enllumenat del Pavelló Esportiu de SPiSP, els 40.000 euros de la nova pista de patinatge de l'Anella i els 24.000 euros per la millora del Camp de Tir amb Arc de Sant Salvador.

En el mateix pressupost també es troben els 200.000 euros per la climatització de la piscina Sylvia Fontana. "Hem passat de tenir una piscina oberta només quatre mesos l'any a un equipament que es pot utilitzar tot l’any i que ha rebut la marca de turisme esportiu per prat de l'Agència Catalana de Turisme”, ha recordat López.  
 
La consellera d’Esports també ha destacat els 100.000 euros destinats a la creació de 21 parcs saludables, deu dels quals ja estan en funcionament. "L’objectiu és fer arribar els parcs saludables a tots els barris de la ciutat”, ha manifestat López, que també ha recordat que en aquest mandat s'han invertit 0,5 MEUR en millores als camps de futbol municipals.  
 
En paral·lel, també s’està treballant amb el projecte de remodelació del velòdrom i amb una altra de les màximes prioritats: el gimnàs i els vestidors de SPiSP, un projecte que compta amb un pressupost d’1,5 milions d’euros. A més, amb col·laboració amb la conselleria de Territori s'estan duent a terme altres actuacions, com ara l’Skateparc del Miracle, amb un pressupost de 200.000 euros, i les pistes poliesportives de l'Albada i SPiSP.  
 
"Tots aquests projectes estan inclosos en el programa d’inversions elaborat a l'inici d’aquest mandat amb l’objectiu de posar al dia tot allò que no s’havia executat en els darrers anys", ha apuntat la consellera d’Esports.
 

El Palau d'Esports, la pedra angular de la xarxa esportiva municipal

L'equipament més rellevant amb el que compta Tarragona Esports és el Palau d’Esports de l'Anella Mediterrània. En aquest sentit, la consellera ha assenyalat que "és un equipament heretat del passat mandat i que aquest govern municipal ha aconseguit que passés a mans municipals, donant-li un ús esportiu i ciutadà de primer nivell".

"Ara sí que podem dir que el Palau d'Esports, juntament amb la pista d'atletisme Natàlia Rodríguez i la piscina olímpica Sylvia Fontana, són la peça angular de la xarxa d’instal·lacions esportives de Tarragona, que està facilitant el seu sentit primari, el de l’esport com a element de socialització i de benestar físic i emocional", ha dit.
 

Tarragona, capital esportiva acollidora de grans esdeveniments esportius  

"En els darrers anys, Tarragona s’ha convertit en una autèntica capital esportiva acollidora de grans esdeveniments esportius”, ha subratllat López. En aquest sentit, ha recordat esdeveniments com la Lliga Catalana ACB, el Festival de Waterpolo Formatiu Habawaba Spain, el Campionat de Catalunya de Vòlei Platja o el Campionat de Catalunya de Karate.

Així mateix, ha apuntat que en els pròxims mesos la ciutat serà l'escenari del 35è Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques de Minibàsquet, d'un dels més grans campionats de Cross Training de Catalunya i de la final de la quarta etapa de La Vuelta.  
 
La consellera d’Esports també ha destacat que en aquest mandat "s’ha apostat per crear nous esdeveniments per ampliar l’oferta lúdica i esportiva i ho hem fet amb la col·laboració de nombroses entitats de la ciutat".
 

Aposta per l’esport inclusiu

Des de Tarragona Esports també s’ha apostat per fer arribar l’esport a tota la ciutadania. ·Hem treballat de la mà de nombroses entitats del sector de les capacitats diverses per posar en marxa noves activitats i esdeveniments esportius adaptats·, ha manifestat la consellera d’Esports.

Entre aquestes noves activitats esportives adaptades destaquen la Caminada Popular Aspercamp, les jornades de Pàdel Surf Onades Inclusives, el Bateig de Submarinisme adaptat, la Caminada de la Diversitat amb l’ONCE,  la Cursa a favor de Niemannpick, la Caminada Popular pel Casal de l’Autisme o l'arribada de la Torxa Specials Olímpics.

D’altra banda, també s’han incorporat pictogrames a les instal·lacions esportives municipals per millorar la comunicació amb persones amb trastorn de l’espectre autista.