Mariona Escoda, Lildami i Ginestà actuaran al Festival Camp de Mart de Tarragona

L'Ajuntament agrupa enguany quatre cicles diferents sota la fórmula Estiu Tarragona Cultura

La vallenca Mariona Escoda actuarà a Tarragona el pròxim 15 de juliol.
La vallenca Mariona Escoda actuarà a Tarragona el pròxim 15 de juliol. | TV3
28 de març del 2023
Actualitzat a les 15:40h
La conselleria de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona proposa un estiu "espectacular" per aquest 2023. Estiu Tarragona Cultura és la integració de quatre cicles —Festival Camp de Mart, En Dansa, Cultura en Família i Cultura o Extinció—, amb la voluntat d'oferir a la ciutadania "una proposta cultural diversa, accessible, atractiva, divertida, reflexiva i reivindicativa". 

La consellera de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, ha explicat que "és una programació treballada i pensada amb i per la ciutat, de manera transversal, però amb vocació de situar la ciutat de cara en fora, amb una oferta cultural potent i de referència i per a totes les butxaques".

Solé també ha reivindicat que "es tracta d'una programació pensada en clau de perspectiva de gènere, aconseguint que el 55% de les artistes participants siguin femenines". Lildami, Mariona Escoda i Ginestà seran tres dels plats forts de l'estiu, d'una programació que es pot consultar al següent enllaç.
 

Cultura o Extinció, obrirà la programació d'estiu

Cultura o Extinció obrirà aquesta programació durant el mes de juny amb més de 40 activitats, que parlen de cultura i sostenibilitat, fent cultura al carrer i en espais singulars fruit d'un treball transversal amb altres àrees de l'Ajuntament de Tarragona com són Joventut i Cooperació.

El cicle acabarà amb un doble concert amb Ginestà i Marala Trio al Teatre Auditori del Camp de Mart, que alhora serà el tret de sortida del Festival Camp de Mart.
 

El Festival Camp de Mart

Enguany s'aposta per dos espectacles de nova creació que s'estrenaran a dos dels festivals referents d'Arts Escèniques, el Grec i Mérida. Yinka Esi Graves, bailaora de flamenc afrodescendent, estrenarà 'The Disapearing Act', al Festival Grec i després aterrarà directament al Teatre Auditori del Camp de Mart el diumenge 9 de juliol.

El mateix passarà amb l'espectacle teatral 'Pandataria', just després de la seva estrena al Festival Internacional de Teatro Clásico de Mérida, arribarà a Tarragona el dissabte 29 de juliol. Aquesta peça, de Cayetana Guillén Cuervo i Chevi Muraday, descobreix el seu propi manifest: l'eliminació de fronteres i la presa de consciència d'aquests límits imaginaris que posem les persones. 

El Festival Camp de Mart comptarà amb propostes musicals del més alt nivell en gran format per al públic jove. Ginestà i Marala obriran el festival el dia 1 de juliol amb un doble concert gratuït i Julieta i Lildami el tancaran, també de manera gratuïta, el dissabte 5 d'agost.

Un altre dels plats forts del Festival Camp de Mart serà la vallenca Mariona Escoda, guanyadora de la primera edició d'Eufòria, que actuarà a Tarragona el dissabte 15 de juliol. Les entrades tenen un preu de 15 euros.

Enguany el Festival Camp de Mart torna a coproduir un espectacle amb la Franz Schubert Filharmònica, que actuarà amb Mariana Rossell. Serà el dissabte 22 de juliol, a les 22 hores.
 

En Dansa celebra el seu primer any d'èxits

El cicle En Dansa celebra aquest estiu el seu primer any de programació ben consolidada i exitosa, en què ha exhaurit el 100% de les localitats. Per aquest motiu, i per celebrar-ho, presenta una nova edició estiuenca ben especial.

La consellera de Cultura ha explicat que "en aquesta nova programació volem posar en valor el paisatge natural de Tarragona amb la dansa com a protagonista amb peces pensades i creades expressament per a l'ocasió".

I és que l'En Dansa proposa una ruta de senderisme dins les Coves del Llorito. El guia serà el geòleg i fotògraf Rafel López-Monné, que acompanyarà els visitants per aquestes coves originades per l'extracció de pedra durant època romana i medieval.

El primer dijous de juliol el cicle comptarà amb 'Exhale', d'Indra Dance Company, la dansa hipnòtica d'Ana Borràs i Daniel Navarro, transportarà als espectadors a tota una col·lecció d'imatges de la vida quotidiana i com actuar davant d'ella.

El dijous 13 de juliol serà el torn de la dansa contemporània de Maria Mora i Anna Corredor, d'Espai Evohé, amb la seva peça 'Indeleble' on han treballat amb el concepte del temps com a substància.

El darrer dijous de juliol La Im.perfecta Dansa presentarà 'Misteri Bàquic', una peça inspirada amb les dones alliberades a la dansa en temps del déu Bacus. L'edició d'En Dansa finalitzarà el 3 d'agost amb la cia ¼ Experimental amb la seva peça 'El meu últim refugi'.

Les entrades, gratuïtes, estaran disponibles a partir del 15 de juny a través del web entrades.tarragona.cat.
 

Un estiu per viure la Cultura en Família 

Finalment, el cicle Cultura en Família s'escampa aquest estiu per tota la ciutat amb una programació d'espectacles els dissabtes al vespre per tota la família, amb accés lliure i gratuït. Espectacles de màgia, circ, música i molt d'humor per apropar la cultura i gaudir-la amb bona companyia a peu de carrer.  

El cicle acabarà dissabte 5 d'agost amb un taller d'acrobàcies per a joves a càrrec de l'Associació cultural El Tingladu i l'espectacle d'equilibris Equilibrium amb Maria Cavagnero.

Els diumenges de juliol al matí i fins al 6 d'agost, el nou espai del bar del Camp de Mart acollirà un seguit de tallers familiars per gaudir sota l'ombra d'aquest indret redescobert.
 

Preus, descomptes i venda d'entrades 

Les entrades es posaran a la venda aquest divendres 31 de març a través del web entrades.tarragona.cat i, presencialment, a les taquilles del Teatre Tarragona en horari d'atenció al públic (de dimarts a dijous d'11 a 13 hores i divendres d'11 a 13 hores i de 17 a 19 hores).

En aquest sentit, hi haurà descomptes, especialment adreçats al públic infantil i juvenil, aturats, gent gran i famílies nombroses o monoparentals. També per a grups o entitats i persones amb mobilitat reduïda i discapacitats. Així mateix, hi haurà packs de descompte.