Desanimades, cremades i frustrades: l'estat de les infermeres geriàtriques de Tarragona

Una enquesta del Col·legi Oficial d’Infermers i Infermers de Tarragona revela també que pateixen desigualtat salarial dins el sector

Les infermeres de Tarragona demanen més mans per deixar de patir sobrecàrrega.
Les infermeres de Tarragona demanen més mans per deixar de patir sobrecàrrega. | ACN
28 de març del 2023
Actualitzat a les 17:05h
El 89,7% de les infermeres del Col·legi Oficial d’Infermers i Infermers de Tarragona (CODITA) considera que pateix desigualtatsalarial respecte de la resta de companyes infermeres que treballen en altres àmbits.

És una de les dades extretes de l'enquesta realitzada pel CODITA que s'ha centrat en les infermeres de geriatria. L'informe també desvela que un 54,7% de les enquestades s'han plantejat canviar de feina i deixar l'àmbit de la salut. El 62,9% de les col·legiades se senten entre desanimades (21,8%), cremades (27,7%) i frustrades (13,4%). Només un 19,3% es mostra motivada amb la feina.

La sobrecàrrega de treball, principal preocupació

Fins a un 98,3% creu que falten més infermeres treballant en geriatria. De fet, una de les principals preocupacions (87,2%) és la sobrecàrrega de treball, mentre que a un 36,8% li preocupa la conciliació familiar i un 11,1% està amoïnat per les mesures de seguretat al lloc de treball.

Principalment, les infermeres d'aquest àmbit treballen en residències de gent gran, ho fa un 46,2%. Seguidament, hi ha el sociosanitari on treballen un 35,3%. Més reduït és el percentatge que està en unitats d'atenció intermèdia (6,7%), sigui en un hospital general o comarcal. Un 5,9% està en l'àmbit de l'atencióprimària, mentre que el 5,9% restant, ho fa en altres unitats sanitàries.